Sur!

Publicerat: 2012-01-31 Kl: 17:36:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Som jag skrev förut har jag beställt en huttra fleeceoverall till vicky. Nu idag fick jag ett mail ifrån dom att det blivit ngt fel och storleken helt plötsligt är slut?? Så dom hävde köpet och jag fick mina pengar tillbaka.. Då är det bara att beställa en ny från ett annat ställe. Men så typiskt för hade räknat med att få hem overallen i dagarna...

Kul!

Publicerat: 2012-01-31 Kl: 15:13:26 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Så himla roligt att det trillar in lite kommentarer här och var. Dessutom är det fina ord om vovvarna och agilityn vilket gör mig jätte glad:)

Fortsätt gärna kommentera, det gör att motivationen till att blogga ökar :D

Sen vill jag gärna veta era bloggar!

Dag 13 - En ras jag inte vill ha

Publicerat: 2012-01-31 Kl: 14:45:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Känns nästan elakt att säga "denna ras vill jag inte ha" Det är ju inte rasen som spelar någon roll, utan personligheten som finns bakom. Jag hade ju inte älskat mina hundar mindre om dom hade varit Schäfrar tex ;) Sen det klart finns det raser som jag väljer bort framför andra. Främst de som är stora och tunga och som ofta är drabbade av diverse skador. Men det är inte för att det är något fel på själva hunden, utan att jag inte vill ha en stor och tung skadedrabbad ras.

Hur tänker ni kring detta?

Banskisser från helgens tävlingar!

Publicerat: 2012-01-31 Kl: 12:01:00 | I kategori: Agilitybanor | 1 kommentarer


Här kommer banskisserna från helgens agilitytävlingar i Tibro 28/1-2012. Jag lånade dessa från http://tolajohansson.blogg.se/agility/index.html 



Agilityklass A



Hoppklass A (färgade siffror) Hoppklass B (svarta siffror)


Hoppklasserna var riktigt roliga, synd att vi underpresterade.. Men tävlingen var en erfarenhet som jag tar med mig massor av!

Gårdagens träning!

Publicerat: 2012-01-30 Kl: 18:15:00 | I kategori: Träningar | 2 kommentarer


Vad bra denna träning gick! Jag märkte verkligen igår hur min mentala inställning påverkar våran prestation. Ganska självklart resonemang egentligen.. men ibland behöver man bli påmind;)
Från och med nu ska jag alltid satsa 110% och ha förberett mig mentalt. Nu är det slut med att mesa på banan, det kommer man ingen vart på. Det blir så mycket enklare att utföra det man tänkt sig, samt få ut så mycket som möjligt av träningen om man har lite "jädrar anamma" vilket jag hade igår :)
Fin, fina Vicky! <3

Mini-bana


Vad fungerade bra?
Jag sprang verkligen på idag, inget mesande! Det är jag super nöjd med och ska verkligen fortsätta med! Visst blev det fel ibland, men då är det bara att låtsas som inget, då han Vicky aldrig bli upprörd/frustrerad. En mycket bättre metod än när jag mes-handla;)
Slalomet var toppen! Hon tog fina ingångar, bra fart osv. Finns mycket kvar att jobba med men det känns verkligen att poletten trillat ner.
Vicky hade ett riktigt bra sug på hindrena och ville hela tiden framåt!

Vad kan bli bättre? Hur ska jag göra det?
Ibland är jag lite före i tanken vilket gör att jag blir klar för tidigt med tex; ett framförbyte. Jag måste tänka på att verkligen jobba igenom HELA rörelsen/bytet och handla här och nu.
Inte falla fram med överlivet utan räta upp mig.


Hopp-tunnel sekvens


Vad fungerade bra?
Fick oftasts till framförbytet!
Jag sprang på ordentligt och mesade inte allt för mycket.
Vicky hade väldigt bra driv och sug på hindrena, bästa hund!!

Vad kan bli bättre? Hur ska jag göra det?
Någon gång när det blev fel stannade jag upp, vilket jag inte ska göra. Blir det något knas eller att Vicky springer förbi ett hinder så ska jag fortsätta framåt, ta ett annat hinder, göra vad som helst. Det är när jag stannar upp och hon fattar att det blivit fel som hon blir frustrerad och kan tappa koncentrationen. Och det vill jag inte att hon ska behöva göra/känna.
Jag måste vara noga med min placering och riktning av kroppen då Vicky är såå känslig på det.


Kom gärna med kritik! Alltid nyttigt att få andras syn på det hela:)

Dag 12- En ras jag skulle vilja ha

Publicerat: 2012-01-30 Kl: 12:48:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Shetland Sheepdog är självklart min favorit ras, den passar mig och min livsstil perfekt!
Skulle jag köpa en till hund utav en annan ras skulle det nog bli en Berner Sennen. Väldigt olik Shetland Sheepdog, men det är mest för att vi hade en när  jag var liten. Den var helt underbar!


Källa: http://www.zandrinas.nu/galleri.html

Om ni skulle välja en annan ras än vad ni redan har, vad skulle det bli:)?

Tävling Tibro, inoficiell 28/1-2012

Publicerat: 2012-01-29 Kl: 19:51:00 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Agilityklass A
Vår debut i agilityklass. Alla balanshindrena var självklart med;) Egentligen är vi inte redo för agilityklass eftersom alla kontaktfältshinder inte är helt befästa än. Runningen på A-bron är klockren, men på balansbommen är den inte hundra än. Vippbrädan ska jag även träna in på nytt efter att lyssnat på hur Ewa-Marie Wergård gör.
Men iaf, i denna klassen gick jag in, utan några förhoppningar som helst, bara för att få känna på hur en agilityklass känns. Vicky var ganska upprörd på banan, skällde mot publiken och var allmänt okoncentrerad, sånt som hon inte brukar göra. Men hon hade haft en liten dispyt med en annan hund precis innan hennes start, och jag tror det påverkade henne.
Säcktunneln ville hon inte ta, den var tydligen läskig idag. När vi kom till vippbrädan hjälpte jag henne genom att hålla i den på nedfarten. Vi var ju ändå körda och då är det bättre att försöka göra allt så korrekt som möjligt.
Slalomemet gick iallafall jätte bra. Här har vi hon fått mycket bättre flyt och fart, samt att det känns mer stabilt.

Hoppklass A
Vicky höll på att testa, sprang förbi något hinder, var inte lika följsam som hon brukar. Har inte så mycket att säga om denna klass egentligen.. Klantig matte och ofokuserad hund.
Även i denna klass fungerade slalomet jätte bra, så det får jag ta med mig;)

Hoppklass B
I denna klass hade hon inte lika många ideer för sig. Visst, någon gång fick hon för sig att hon inte alls ville samma som mig. Mycket utav detta är mitt eget fel, tycker att jag var alldeles för mesig i min handling. När jag är det märkte jag att jag ger Vicky utrymme att hitta på tokigheter.
På träningarna framöver måste jag verkligen tänka på att våga ha ännu mera fart med mig. Nu är det slut på att mesa på tävlingarna! För att komma dit måste jag sattsa 120 på träningar:)
Det som Vicky och jag gjorde riktigt bra denna klass var sekvensen med tunnlarna. Här vågade jag springa på ordentligt vilket gjorde att Vicky fick en fin fart. Jag fick även till handlingen och bytena bra här. Varför kan man inte alltid göra så, då blir det ju enkelt;)

Även att det inte var några bra resultat denna tävling så är jag nöjd. Vi har ju faktiskt bara tränat agility i ca 6 månader och kommit ganska långt, får tänka på det ibland;) Vickys "tävlingskarriär" började ju smått fantastiskt, två tävlingar och lika många placeringar. Dum som jag är fick jag då nästan prestationsångest för att diska ut mig. Nu när vi har gjort det kändes det, lite löjligt kanske, som en liten sten släppte. Jag har insett att det inte är så farligt;) Hahah, jag är bra knäpp ibland!


Några bilder från tävlingen. Filmerna från loppen behåller jag för mig själv;)







Träning!

Publicerat: 2012-01-29 Kl: 16:10:00 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Idag är det södag och då är det inomhusträning i agility! Lite segt bara att grupperna byter träningstider nu.. Våran grupp som förut haft den tidiga tiden tränar nu istället 17:30-19:00. Men detklart, det ska vara lika för alla:)
Eftersom vi tävla igår så tar vi det lugnt idag:)

Beställt!

Publicerat: 2012-01-29 Kl: 14:46:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag har beställt en Hurtta fleeceoverall till Vicky!



Märkte på tävlingen i helgen att även att hon hade en stickad tröja på sig + sitt Hurtta värmetäcke, så frös hon.. Stackarn som knappt har någon underull.. Kunde inte ha henne i buren, utan emellan loppen satt jag med henne i knät inrullad i en filt. Då hade vi det varmt och mysigt:)
Tror att denna overallen blir jätte bra till henne eftersom den även går ner över benen, gosigt! Fryser hon kan hon ha på sig denna plus sitt Hurtta täcke.

Hur gör ni med täcke till era hundar? Är dom frusna av sig?

Dag 11- Hur valde jag kennel?

Publicerat: 2012-01-29 Kl: 10:59:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Kom in på detta med kennel i ett tidigare av "20 dagars" inläggen.
En hund där jag rider kommer ifrån samma kennel, "Törnlundas", som mina hundar. Eftersom den hunden kom därifrån, hade jag varit inne och kikat mycket kennelns hemsida. När Vicky kom upp på till salu sidan gick det fort. Ett telefonsamtal och hon var våran.
Man kan tycka att det var väldigt slumpmässigt med val av kennel och köp av hund. Och visst, det kan jag hålla med om. Men samtidigt känndes det rätt och det var nästan som ödet gjorde att Vicky kom till oss. Jag kände hela tiden att det är hunden jag skulle HA, svårt att förklara. Det var någon mening med att det gick så fort och blev som det blev, det skulle helt enkelt bli vi. Hon är verkligen min bebis <3
När lillebror Chivas blev till salu så var det inte heller ett svårt val, han skulle vi också ha!

?

Publicerat: 2012-01-28 Kl: 21:01:40 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Är det någon som vet varför det inte går att kommentera inlägg som man skrivit från mobilen? Verkar som folk inte kunnat det när jag bloggat från Iphonen.. Hur man får det att fungera:)?

Snabbt inlägg

Publicerat: 2012-01-28 Kl: 19:32:00 | I kategori: Tävlingar | 3 kommentarer


Kom hem för en stund sedan från tävlingen. Över 8h i ett ridhus för att spring 3 lopp på typ 50s;) Ha!
Så är det när man agilitymänniska;)
Resultaten då? Inte våran dag idag.. Vicky försökte testa, och jag sprang så dåligt. Men men, så kan det bli, nu har vi mycket att träna på! Slalomet som vi har haft problem med fungerade iaf jätte bra;) Jag har iaf världens bästa hund!
Skriver mer ingående imorn, nu måste jag äta mat, fruktansvärt hungrig!

Ha en toppen lördag!

Dag 10- Ett roligt ögonblick med min hund

Publicerat: 2012-01-28 Kl: 15:43:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Tycker det är så svårt att peka ut ett roligt ögonblick, vi har ju nästan roligt hela tiden;)
Istället för specefika ögonblick tänkte jag bjuda på lite roliga bilder. Enjoy!







Packar!

Publicerat: 2012-01-27 Kl: 18:23:05 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Packar iordning lite inför imorn. Då är det årets första agilitytävling! är riktigt taggad, men nervös med.. Får hoppas på det bästa:)

Dag 9 - Viktiga egenskaper när jag väljer hund

Publicerat: 2012-01-27 Kl: 16:43:00 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Jag kan ärligt säga att jag inte haft några speciella krav på egenskaper när jag köpt hund. Inte mer än att den ska vara frisk samt komma från en seriös kennel. Jag har gått på min magkänsla helt enkelt! Nu har man lite mer erfarenhet, vilket säkert skulle påverka mina önskemål om egenskaper. Skulle jag köpa en hund i dagsläget tror jag att jag skulle välja en agitypräglad kennel.

När vi köpte Vicky hade vi längre pratat om hund, och jag visste att jag ville ha en Sheltie. Rätt var det var fick vi veta att det fanns en sheltie valp till salu på den kenneln som en hund i stallet kommer ifrån. Jag ringde till uppfödaren och det blev att vi köpte Vicky över telefonen, alltså osedd. Vi hade ju info om uppfödaren eftersom vi kände folk som köpt hund därifrån, och det kände vi oss säkra med. 
Eftersom Vicky redan var 13 v och det var över 25 mil till kenneln, bestämde vi att vi skulle hämta henne direkt utan att åka och titta. Så som vi gjorde tycker säkert många är rätt puckat. Visst, det kanske inte var helt ultimat och lite utav en chansning, men jag har inte ångrat mig en sekund! Från den kenneln har vi även köpt Chivas:) Jag kunde inte fått finare eller bättre hundar! 

Agility ur hundens synvinkel

Publicerat: 2012-01-27 Kl: 11:08:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Hittade denna film på youtube, "agility ur hundens synvinkel". Väldigt intressant att se hur en bana ser ut från en hunds perspektiv. Man borde faktiskt tänka på det lite oftare när man tränar, hur en hund ser saker:) 

Dag 8 - Tävlar jag något?

Publicerat: 2012-01-26 Kl: 17:31:00 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Jag och Vicky tävlar i Agility! Vi gjorde vår första start i November 2011, så vi är väldigt gröna.
Den första tävlingen blev det en 4:e plats och en disk. På den andra tävlingen som var i december kom vi 2:a :) Nu på lördag ska vi tävla igen, 2 sty ho-klasser, vi ska även troligtvis debutera i ag-klass! Än så länge tävlar vi självklart bara klass 1, men har som mål att klättra så långt det går:)



Berätta gärna, tävlar ni något? Isf, vad?

<3

Publicerat: 2012-01-26 Kl: 13:40:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nothing else matters..




Fototävling!

Publicerat: 2012-01-25 Kl: 21:03:38 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Jag är med och tävlar i en fototävling hos http://clexie.wordpress.com/2012/01/16/fototavling/


Denna bilden har jag skickat in:)

Dag 7 - Hundsport?

Publicerat: 2012-01-25 Kl: 10:18:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Min favorithundsport är självklart Agility! Det är verkligen en sport som jag och Vicky har fastnat för. Fart och fläkt, lydnad, samarbete mellan hund och förare, kan det bli mer ultimat?



Vad är eran favorit hundsport?

Träning - Söndag

Publicerat: 2012-01-24 Kl: 17:06:00 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Den här banan var uppbyggd när vi kom på söndag morgon!


Ewa-Marie hade lagt upp den på sin blogg http://propiraya.wordpress.com/ Hoppas det var okej att jag lånade den!

Jag och Vicky körde inte banan i ett svep utan delade upp den i två delar. Vissa saker gick jätte bra som slalom, där känns hon mycket säkrare nu.
Det märktes att Vicky var ganska trött detta pass. Är ju påfrestande, inte allra minst för huvudet att träna två dagar i rad. Tröttheten resulterade i att hon inte alls hade samma sug på tex tunnlar. Hon var även lite fjantig och fick för sig att springa förbi något hinder och så;) Men det är bara att jobba på, jag är ändå jätte nöjd med Vicky efter dessa två dagar!

En liten övning för att Vicky ska bli mer följsam och "kom till mig"


Dessa två dagar har varit så lärorika! Ewa-Marie är en grym instruktör, så engagerad och läser hunden och föraren supersnabbt. Hoppas vi kan få ner henne i höst igen!:) Nu är vi taggade till att träna vidare!

Anmält!

Publicerat: 2012-01-24 Kl: 17:05:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har jag anmält vicky till två tävlingar. 5:e maj är det på våran klubb och den 19:e maj är det i Huskvarna :)

Dag 6 - Blandras eller renrasig?

Publicerat: 2012-01-24 Kl: 11:57:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Våra båda två hundar är renrasiga Shetland Sheepdogs med stamtavla. Att det blev en renras beror på att det just var en Sheltie jag ville ha, samt testa på utställning. Men för mig spelar det egentligen ingen roll. Jag hade ju älskat mina hundar lika mycket även om dom inte varit renrasiga;) 

Jag tycker dock att det finns en hel del negativa saker med blandrasuppfödning. Tex; att de ofta inte har koll på stamtavlor, inte gör hälsotester, inte har koll på inavelprocent, sjukdomar i släkten etc. Att ha hälsotestade föräldrar, syskon och släktingar är inte det vanligaste för blandrasavel. Ingen stambokning förs, ingen koll, inget register. Det känns som att många som föder upp blandraskull efter blandraskull gör det för att tjäna pengar.

För renrasiga hundar räknar man ofta inavelsprocent och för kalkyleringar på stamtavlor. Det som dock är väldigt knepigt enligt mig är faktumet att vissa uppfödare kan ha inavelsprocenten mitt framför sig, veta att inavel egentligen är ett väldigt dåligt verktyg och ändå välja att fortsätta med parningskombinationen. Eller ha det på svart och vitt att hunden är drabbad av en sjukdom men ändå välja att ta valpar efter den. Allt för att tjäna pengar..

Jag är ganska kluven i frågan. Om blandrasaveln skulle gå att kontrollera på samma sätt som renrasaveln hade jag nog tyckt att mer avel "över gränserna" skulle vara okej. Men absolut inte mellan vilka raser som helst. det måste matcha! Dagens blandrasavel där folk som inte kan nåt om avel tar två "fina" hundar och parar för att det är kul kan bli katastrof!
Det jag tycker att man ska akta sig för, vare sig det gäller blandrasavel eller renrasavel, är att köpa en valp från en uppfödare som endast vill tjäna pengar. Därför är det väldigt viktigt att man kollar upp att uppfödaren är seriös och har en bra tanke bakom kullen valpar.

Hur tänker ni kring detta?


Sussie, världens härligaste blandras:)

Bad

Publicerat: 2012-01-23 Kl: 20:46:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår kväll fick Vicky bada för att bli ren efter helgens träningar som hölls i ridhus. Hon tycker om det sååååå mycket;)




Destu gladare blev hon när badet var klart och hon kunde springa runt i 180 och rulla sig överallt;)

Träning - Lördag

Publicerat: 2012-01-23 Kl: 13:05:00 | I kategori: Träningar | 1 kommentarer


Strax innan 9 på Lördagsmorgonen anlände vi till en fin liten gård i Tibro där helgkursen i agility för Ewa-Marie Wergård hölls. Det började med att Ewa-Marie presenterade sig. Sen fick vi göra detsamma för oss och våra hundar. I min grupp var det 3 Shelties, 1 Cavalier, 1 Collie, 1 Schäfer, 1 Landscher(?) och en till hund som jag inte vet rasen på.

Shit vad nervös jag var när jag och Vicky skulle köra första gången, det var ju inte vem som helst vi hade som tränare;) Ewa-Marie tyckte att Vicky var en väldigt härlig hund som ville mycket. En väldigt känslig hund som läser mitt kroppspråk väldigt lätt.
Det tog inte lång tid innan Ewa-Marie såg precis vad våra problem var och vad vi behöver träna på. Orkar inte dra allt men här är en grej...


En av sakerna vi behöver träna på



När man har två hinder som på bild nr 6 flyter gärna Vicky ut. Hon ser helt enkelt inte det andra hindret vilket gör att vi både tappar tid och fart då jag måste följa med och handla närma hindrena.
Ewa-Marie visade hur hon hade lärt in detta på sina hundar, se min fina bild serie;) Att man börjar ha två hinder ganska nära varandra som på bild nr 1. Här är det lätt för hunden att se det andra hindret. Sen allteftersom utökar man avståndet/vinkeln på hindrena samtidigt som man sätter ett komando. Jag tänkte använda mig av "runt". Målet är att det ska räcka med att man säger "runt" och då vet hunden exakt vad den ska göra och man slipper gå med så långt fram och handla. Detta ska vi absolut träna in!


Några bilder från lördagen

   

Dag 5 - Andra husdjur i mitt liv

Publicerat: 2012-01-23 Kl: 11:06:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Hemma har vi ju våra två hundar, Vicky och Chivas.
Hos min mamma finns blandrasen Sussie, som är bästa kompis med våra hundar. Där finns även 2 katter, Lillkillen och Kajsa.
Jag har även hållt på med hästar stora delen av mitt liv, så självklart måste Uke få vara med på bild;)


   

Ja det var väl dessa djur som jag utöver Vicky och Chivas träffar dagligen:)

!!

Publicerat: 2012-01-22 Kl: 19:30:29 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Helgens träningar har varit sååå bra! Ewa Marie Wergård är ju helt klart grym! Uppdaterar mer imorn om de olika passen:)

Dag 4 - Min första hund

Publicerat: 2012-01-22 Kl: 16:21:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Min allra första hund var en Collie vid namn Sladden. Han var underbart snäll och kom in i mitt liv då jag var 6 år, då min mamma och pappa gick isär. Sladden var mammas nya killes hund. Namnet Sladden fick han eftersom han kom ut sist av alla valpar, en liten sladdvalp;)

Eftersom det var många år sedan Sladden levde har jag inga digitala bilder på honom..

Dag 3 - Min hundras

Publicerat: 2012-01-21 Kl: 13:49:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Min hundras är självklart Shetland Sheepdog, vi har ju 2 stycken;) En underbar ras på alla sätt och vis, jag känner att jag verkligen träffat rätt!

Bakgrund
Sheltien härstammar från de vallhundar av spetshundtyp, som kolonisatörerna av Shetlandsöarna förde med sig. Det var från Skandinavien och huvudsakligen Västnorge som dessa kom.

Allmänt
Shetland Sheepdog är en alert och arbetsvillig liten vallhund. Den är en liten, mycket vacker, långhårig fårhund, symmetriskt och proportionerligt byggd, aldrig klumpig eller grov.
Sheltien är sund, aktiv, alert, vänlig, nyfiken och intelligent (den passar väldigt bra till agility). Den kan, och får, vara reserverad gentemot främmande människor men mot sin ägare är den tillgiven och uppmärksam. Den ska aldrig uppträda nervöst

Storlek & vikt
Idealmankhöjden hos hanhunden är 37 cm och för tiken 35,5 cm



Källa: Wikipedia

Agilitykurs!

Publicerat: 2012-01-21 Kl: 07:37:38 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Så, nu är allt packat och klart. Åker om en halv timme:)

Dag 2 - Presentation om mina hundar

Publicerat: 2012-01-20 Kl: 15:58:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Törnlundas Lucky Lips "Vicky" f. 2009-11-21
Har redan gjort en separat presentation om Vicky som ni kan hitta i kategorin "Vicky"

Törnlundas Blue Oboy "Chivas" f. 2010-12-11
Som ni ser på kennelnamnet är han helbror till Vicky.
Chivas är en underbar hund, full av lek och bus. Att han är Vickys lillebror kan ingen tro, han är ungefär 10 cm högre och väger 5,5kg mer. Han är en stor pojk:) 
Chivas har haft en väldigt otur. I höstas drog han höften ur led vilket resulterade i en operation och låååång rehablitering. Något som vi fortfarande håller på med. Han kommer bli helt återställd, men det tar tid. Det är först nu dom senaste två månaderna som allt mer eller mindre börjar bli som vanligt för vår fina pojk. Nu får han gå långa promenader och springa lös och busa, göra det han älskar och leva som vilken annan hund som helst.

 

Är det något ni undrar så är det bara att fråga:)

Mål 2012

Publicerat: 2012-01-20 Kl: 15:27:00 | I kategori: Mål 2012 | 1 kommentarer


Jag vill ha en tydlig målbild av vart jag vill komma. Jag vill alltid bli bättre och utvecklas. Här är några mål som jag hoppas att uppnå 2012. Får ta och checka av denna lista under året och se om vi uppnår något!

Prestationsglädje
När? Känna vid varje tävling är målet
Hur?
Efter varje tävling får vi mer rutin och då tror jag prestationsångesten försvinner alltmer och byts ut mot prestationsglädje. Att inte jämföra oss mot andra mer rutinerade ekipage utan endast "tävla mot oss själva"

Självständigt slalom på bägge sidor
När? Som mål på varje tävling. Men det får jag ta i delar. Än kan Vicky bara "höger"vi har börjat med vänster.  
Hur?
Först och främst bli 100 säker från höger. Men vi måste även börja träna mer vänsterslalom. Träna, träna..

Så många godkända lopp som möjligt
När? Under 2012 
Hur?
Träna och jobba vidare med allt vi vill förbättra. Jobba med min prestationstångest. Få mer rutin. Jobbar vi med alla dessa punkter tror jag att dom godkända loppen lättare kommer. Sen behöver det inte alltid vara godkänt på pappret, det handlar väl mest om att jag ska känna mig godkänd av mig själv;)

Komma upp till ho-klass 2
När? Någon gång under 2012, ingen stress.
Hur?
Komma ut på så många tävlingar som möjligt och få mer rutin, då kommer förhoppningsvis resultaten.

Bättre flyt, framför- och bakombyten  
När? Alla tävlingar/träningar
Hur? TRÄNA, TRÄNA, våga träna på det man vill bli bättre på, finns inga genvägar.

Träna för många olika duktiga instruktörer
När? Under 2012
Hur? Redan nu i helgen ska vi träna för Ewa-Marie Wergård (sm-medaljör) Senare i vår har jag och en klubbkompis planer på att åka ner och träna för Jenny Damm. Sen får vi se vad det blir mer:)



Bhk

Publicerat: 2012-01-19 Kl: 18:37:18 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Efter att jag varit hos veterinären med Chivas i förmiddags åkte jag upp till brukshundsklubben med Vicky. Underlaget var inte det bästa, så vi körde bara A-hindret och slalom.
A-hindret gick super bra, som vanligt nu när vi lärt in running;) Jag måste bara tänka på att sattsa framåt hela tiden.
Slalom gick också riktigt bra, känns verkligen att det börjar hända saker där. Vickys teknik och självständighet har förbättrats, och jag har inte lika mycket tix för mig;) Körde även lite fel slalom på 4 pinnar. Där är det bara träna, träna:)


Skinka är den bästa belöningen!

Dag 1 - presentation om mig själv

Publicerat: 2012-01-19 Kl: 14:59:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Usch, tycker det är så tråkigt att presentera sig själv, det låter alltid så konstlat. Iallafall, here I go!
Heter Mirja och är 22 år gammal. Bor tillsammans med min sambo Robin och våra två hundar i den lilla staden Hjo. Har fast jobb som personlig assistent, men ska börja plugga till hösten. Känner att det är dags att göra något annat! Är annars en glad och posetiv som alltid har många bollar i luften, ibland lite för många.

      

Mitt stora intresse är djur, speciellt hundar. Har haft hund sen jag var 6 år gammal, då en Collie. Efter detta har familjen haft Berner Sennen och Sheltie. Nu har jag mina egna:)
Eh fy vilken tråkig text! Undrar ni något får ni helt enkelt fråga;)

Vicky som liten

Publicerat: 2012-01-19 Kl: 14:12:00 | I kategori: Vicky | 2 kommentarer


Satt och kollade igenom gamla bilder på datorn. Hittade då dessa ubersöta bilder på Vicky som jag fått av uppfödaren. Tänk att hon varit så liten:)







Längtar!

Publicerat: 2012-01-18 Kl: 16:59:00 | I kategori: Träningar | 5 kommentarer


Nu på lördag och söndag är det agilitykurs för Ewa Marie Wergård, det ska bli så kul!



Tror vi kommer lära oss massor samt få väldigt mycket inspiration:)

"20 frågor- lista"

Publicerat: 2012-01-18 Kl: 15:52:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Tänkte att jag ska göra denna "20 frågor- lista" som jag lånat från en hundblogg jag läser. Bra att ha dagar då man inte vet vad man ska skriva om. Dag 1 blir imorgon!

Dag 1 - Presentation om mig själv
Dag 2 - Presentation om mina hundar
Dag 3 - Min hundras
Dag 4 - Min första hund
Dag 5 - Andra husdjur i mitt liv
Dag 6 - Blandras eller renrasig?
Dag 7 - Hundsport?
Dag 8 - Tävlar jag något?
Dag 9 - Viktiga egenskaper när jag väljer hund
Dag 10- Ett roligt ögonblick med min hund
Dag 11- Hur valde jag kennel?
Dag 12- En ras jag skulle vilja ha
Dag 13- En ras jag inte vill ha
Dag 14- Det här älskar min hund
Dag 15- Det här gillar inte min hund
Dag 16- Rolig bild på mina hundar
Dag 17- Mitt favoritminne med mina hundar
Dag 18- Tik eller hane?
Dag 19- Varför har jag hund?
Dag 20- Mitt mål för 2012

Sveriges hundungdom

Publicerat: 2012-01-18 Kl: 09:56:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår damp detta ner i brevlådan, medlemskortet i svensk hundungdom:)
Någon mer som är medlem?

Bhk

Publicerat: 2012-01-17 Kl: 12:11:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Är uppe på Bhk! Körde lite slalom med vicky vilket gick jätte bra. Känns att det går framåt, skönt!

Nu går vi rundan här uppe och hundarna busar:)

Kul!

Publicerat: 2012-01-17 Kl: 11:01:00 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Till våren hade jag anmält Vicky till en fortsättningskurs i agility. För någon dag sedan pratade jag med hon som ska ha kursen, och som vi även tränar privat med. Hon undrade om jag inte istället skulle vilja vara hjälptränare eftersom hon tyckte att vi var "för bra" för att gå den kursen;) Självklart ville jag detta!
Så i vår blir jag hjälptränare för agility fortsättning. Jag och Vicky kommer fortsätta träna privat.

Gårdagens träning

Publicerat: 2012-01-16 Kl: 15:12:00 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


På gårdagens träning var det tre små stationer. En mini-bana, en övning med slalom och en övning med balansbommen.


Mini bana


Vad fungerade bra?
Det känns som att flytet har blivit bättre, hade en bra känsla överlag på banan. Oftast blev framförbytena bra.

Vad kan bli bättre?
"Treadeln" i slutet och svängen där. Blir att hon flyter ut.

Hur ska jag göra det?
Träna mer på sådana situationer samt förbättra min handling och inte bli stillastående.


Balansbommen


Vad fungerade bra?
Kontaktfälten satt jätte bra och hon hade en bra fart och rörelsemönster över balansen. På filmen fick vi till ett snyggt framförbyte samt ett bra sug in i tunnel-hinder.

Vad kan bli bättre?
Efter balansen så kommer det ju ett hinder. Vissa gånger blev jag lite bakåt med kroppen, stannade till förtidigt vilket resulterade i att Vicky inte trodde att hon skulle hoppa.

Hur ska jag göra det?
Det är helt okej att vara ett steg före i huvudet. Jag måste dock tänka på att handla här och nu, ibland blir jag lite "före" där med.


Slalom


Vad fungerade bra?
Slalomet kändes bra överlag igår. Känns som att "poletten" har trillat ner lite hos oss båda;)

Vad kan bli bättre?
Hon får lite stora svängar i slalomet.
Bättre ingångar, speciellt när hon kommer med hög fart.

Hur ska jag göra det?
Träna, träna...
Bli mer synkad med Vicky.

Det blev träning

Publicerat: 2012-01-15 Kl: 20:16:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag åkte aldrig på tävlingen som var idag. Var så himla osäker och velade in i det längsta(man anmälde sig på plats) Men när jag tänkte efter ordentligt så kändes det bättre att istället för att tävla åka på träningen som var idag. Vi ska ju på helgkurs nästa vecka och behöver all träning och självförtroende vi kan få innan;)

Gör ett inlägg om dagens träning imorn!

Hahaha!

Publicerat: 2012-01-14 Kl: 20:51:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Hahaha! Dessa bilder är från Mars 2011, då jag och Vicky började testa lite agility hemma. Även om jag har mycket att förbättra med min handling så har det hänt bra mycket sen dessa bilder vilket är kul att se. Här springer jag ju som en fällkniv med kroppen riktad åt fel håll, bla.. Tur att man förbättras:)



Gårdagens träning

Publicerat: 2012-01-13 Kl: 12:32:00 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Igår var jag och Vicky med Gina och Zonny neråt Ulricehamn och tränade. Kul att komma och träna på ett nytt ställe!

Så här såg banan ut på ett ungefär. Avstånd och sånt blir ju inte samma när man målar i paint;) Men ungefär!



Vad fungerade bra?
Väldigt bra sug, taggad och försökte hela tiden göra sitt bästa.
Slalomet kändes riktigt bra idag! Det var inte många gånger hon gick ur.
Testade även lite "felslalom" på 4 pinnar vilket vissa gånger gick jätte bra

Vad kan bli bättre?
Min position på banan samt att vara noga med att inte hålla ut handen då jag inte behöver det eftersom jag då "trycker ut" Vicky.
Inte bli stillastående utan satsa hela tiden
Slalom på "fel" sida

Hur ska jag göra det?
Fortsätta träna felslalom
Vara noga med min position och mina rörelser. Det kommer bli bättre när vi lär oss mer samt får mer rutin. Så allt handlar egentligen om att träna, träna;)

Paket

Publicerat: 2012-01-11 Kl: 12:22:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag har jag hämtat ut ett paket med två saker som jag beställde för ett tag sedan. B-vitamin till Vicky och glucosamin till Chivas!


Tävlingsplanering

Publicerat: 2012-01-10 Kl: 20:38:00 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Ulricehamn 15 januari, inoficiell

Tibro 28 januari, inoficiell

(2ho-klass, 1ag-klass) Debuten i ag-klass. ANMÄLD!

Tidaholm 25 februari, inoficiell
(2ho-klass, 1ag-klass) ANMÄLD!

Älmhult 11 mars, inoficiell

Värnamo 25 mars, inoficiell

Hjo 5 maj, inoficiell

Götene, 12 maj, inoficiell

Huskvarna 19 maj, oficiell

Vadstena 2 juni, oficiell

Som ni ser är två tävlingarna helt klara, änmält och betalt. Båda två ligger i grannkomunerna vilket är skönt. Vi behöver komma ut på mååååååånga tävlingar och få rutin.
Ulricehamn tävlingen som redan är på söndag är jag inte 100 att jag ska åka på. Beror lite på om jag får med mig någon osv.. På den tävlingen anmäler man sig först när man kommer dit, så behöver inte bestämma mig än om jag ska dit.
Älmhult tävlingen är jag inte säker på om vi ska åka på, får se!
Resterande tävlingar som jag har skrivit upp ska vi försöka åka på, speciellt de oficiella. Hjo-tävlingen är ju extra given eftersom det är våran klubb som anordnar och jag ska vara med och hjälpa till.

Detta är alltså den närmsta planen. Kommer tillkomma flera tävlingar och en del kommer säkert ändras.

Kul ska vi ha jag och Vicky:)






Gillar inte snö!!

Publicerat: 2012-01-10 Kl: 13:00:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Usch vad jag hatar att det har kommit så mycket snö. Man har varit så bortskämd med att ha barmark och kunna träna uppe klubben,
men inte nu. Tack och lov att vi har ridhusträningarna! Skulle bli + grader snart så då hoppas jag skiten försvinner:)

Jag och hundarna har iaf varit uppe på Bhk och gått. Passade då på att ta dessa snöiga bilder på agilityplanen.
Borta vid slalomet skottade jag bort snön och tog några vändor med vicky, gick bra!

Gårdagens träning, 8/1

Publicerat: 2012-01-09 Kl: 17:16:00 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


På gårdagens träning var två små banor uppbyggda. Har målat upp en av banorna i pain, så snyggt;)

Vad fungerade bra?
Balansen fungerade riktigt bra igår, vi körde running! Vicky hade en väldigt bra fart och fina kontaktfält, märks att running-träningen gett resultat. Det känns väldigt stabilt!
Vicky hade hela träningen ett väldigt bra sug, ville framåt och var på hugget hela tiden.

Vad kan bli bättre?
Svängen mellan 3:an till 4:an. Jag visade för dåligt och Vicky trodde hon skulle upp på balansen, och flöt därför ut väldigt innan jag fick tillbaka henne. Måste träna sånna här svängar.
Gjorde ett framförbye mellan 6:an och 7:an som kan bli bättre.
Att jag inte ska bli stillastående!

Hur ska jag göra det?
Ska träna på dessa svängar tillsammans med Gina någon dag. Måste tänka mig för och vara tydlig med min handling i sånna här situationer.
Träna framförbyten ännu mer!
Känns som mycket av mina problem bottnar i att jag inte riktigt har koll på min kropp, då blir handlingen inte helt tydlig gentemot Vicky. Detta måste jag träna på!

Tyvärr hade jag glömt att ladda filmkameran..

Vinterpromenad!

Publicerat: 2012-01-09 Kl: 16:16:52 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Var ute och gick på en härlig promenad med hundarna nyss. Passade på att ta några kort, det är så fint nere vid hjo-ån! Korten är från iphonen så kvalitén är inte den bästa.. Redigerade dom lite med:)

Presentation Vicky

Publicerat: 2012-01-09 Kl: 12:50:00 | I kategori: Vicky | 0 kommentarer


Denna blogg handlar främst om Vicky och agility. Tänkte att det därför är passande att ta en liten presentation av henne.

Vicky, eller Törnlundas Lucky Lips som hon heter i stamtavlan är född 2009-11-21.
Vi hämtade hem våran goding den 7:e mars 2010 då hon var ca 15v.

  
Bilder från den första veckan hemma. <3

Vicky är en fruktansvärt personlig och speciell hund. Hon tyr sig väldigt till mig och vill hela tiden ha koll på vart jag är. Vi två har ett speciellt förhållande där vi båda förstår varandra precis.

Tillsammans med människor och hundar som Vicky inte känner kan hon bli väldigt osäker. Hon vill absolut inte att "främmande" eller nya personer ska ta i henne. Det tar ett tag att förtjäna hennes förtroende för sådanna saker. Likadant är det med andra hundar, bara hon lär känna dom går det bra.
För Vicky är "flocken" väldigt viktig, den innehåller mig, Robin, Vickys helbror Chivas, min mamma samt hennes hund.  

2010 var ett riktigt otursår för Vicky. Vi hämtade henne i mars. I juni fick hon operera ut en mjölktand som inte ville låtsna. I oktober blev hon allvarligt sjuk och fick ligga inlagd på Skara djursjkuhus i två omgångar. Första gången visste dom inte riktigt vad det var, bara att hon var riktigt sjuk. Hon kom hem men blev aldrig helt bra. Ca en vecka efter fick hon 40 grader i feber samt blev riktigt dålig. Hos veterinären konstaterades att en akut livmodersinflamation utvecklats. Operation och borttagande av livmodern endast 11 månader gammal.. Blev helt återställd som tur var!

2011 hade Vicky även en del otur. Hon blev biten av en annan hund och självklart kollade vi upp detta. Det var som tur var inget allvarligt, blåslagen med ett litet sår som vi fick en salva för.
Nu i höstas svullnade Vickys vulva upp och jag blev rädd att hon fått urinvägsinfektion. Efter olika odlingar konstaterades att så inte var fallet utan att hon troligtvis hade lite äggstockrester kvar från hennes livmodersoperation. Då kan dom tydligen bete sig så, men inget farligt! Detta gick över ganska snart.

Att vi inte började med agility föräns 2011 beror delvis på oturen med diverse sjukdommar 2010. Men det beror även på att Vicky inte har varit redo föräns nu. Jag vet att jag testade lite med henne starx innan hon fyllde ett år men det funkade inte alls. Hon klarade inte att vara på planen utan att bli osäker. Hon känndes inte mentalt redo. Jag beslutade då för att inte sätta min fot på agilityplanen på hela vintern 2010/2011. Testar igen nästa år, tycker hon inte att det är roligt då, ne då är inte agility något för henne.
Försommaren 2011 började jag igen lite smått, det var nu en helt annan hund. Hon tyckte att det var roligt och hon känndes inte alls istadig längre. Nu känndes det att Viky växte av agility. Hennes självförtroende ökade och hon gillade utmaningen. Det har jag hela tiden varit väldigt noga med Vicky och agilityn, vi gör aldrig något om hon inte tycker det är roligt.
2011 har vi bara hunnit med två tävlingar, vi är ju nybörjare. Fantastisk som Vicky är har det blivit en 4:e och en 2:a plats! Nu tar vi nya tag mot 2012! Vad roligt vi ska ha ihop:D

Lite vad vi "gjort" utöver agilityn..

* Valpkurs vt 2010
* Aktivitetskurs ht 2010
* Allmänlydnad vt 2011
* Agility nybörjare ht 2011
* Några utställningar med blandade resultat. Som bäst; BIR, 1:a plats och HP, inoficiell.

 

3 frågor

Publicerat: 2012-01-09 Kl: 11:05:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Efter varje träning/tävling ska jag försöka komma ihåg att ställa dess tre frågor till mig själv, samt utvärdera.

* Vad fungerade bra? 
* Vad kan bli bättre?
* Hur ska jag göra det?

Gör jag detta tror jag att jag kan dra stor lärdom av vad som fungerade dåligt och förbättra mig. Men även att jag faktiskt uppmärksammar och påminner mig själv om det som fungerade bra.

Träning

Publicerat: 2012-01-08 Kl: 11:49:00 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Idag vid 16:00 är det inomhusträning (ridhus)
Ska bli riktigt roligt, speciellt eftersom dessa träningar har haft två veckors uppehåll nu över jul och nyår.


Såhär laddar Vicky inför träning;)

Sveriges hundungdom

Publicerat: 2012-01-07 Kl: 22:12:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag blev jag medlem i Sveriges hundungdom.
Det är väldigt många fördelar att vara med där för oss som är upp till 25 år.
Möjligheten att få vara med på usm i agility tex;)

Träningshelg

Publicerat: 2012-01-06 Kl: 12:11:00 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Den 21-22 januari ska jag och Vicky träna för Ewa Marie Wergård. Hon har tävlat SM- flera gånger samt varit landslagsreserv. Detta ska verkligen bli jätte kul och spännande. Känns som en väldigt bra start på året med en träningshelg för en såpass duktig instruktör. Helgen efter har vi dessutom en tävling, toppen! :)

Ewa Maries hemsida/blogg http://propiraya.wordpress.com/



Träning 5:e januari

Publicerat: 2012-01-05 Kl: 20:11:38 | I kategori: Träningar | 1 kommentarer





Så här såg dagens övning ut. Framförbyte mellan 5 och 6. Bakombyte mellan 10 och 11.

Utvärdering
Det första som blev knepigt var framförbytet mellan 5 och 6. I början följde jag med alldeles för långt ner mot tunneln så jag inte hann upp för att göra bytet. I början var jag också för dålig med att få upp den nya armen, så det blev istället att jag tryckte henne från hindret
Efter lite coatchning från Gina fick vi till riktigt fina framförbyten. Jag gick inte lika långt ner mot tunneln och fick därmed mer tid att hinna upp till 5:an och få upp den nya armen för att genomföra bytet. Det känns som om att det börjar låtsna för mig med detta, äntligen! Jag börjar få in känslan i kroppen:)

Nästa sak som blev lite knepigt var linjen mellan 9-10-11. Någon gång missade hon 10, utan fortsatte mot 5:an istället. Jag var då tvungen att vara noga med att följa med henne ganska högt upp när hon var inne i tunneln för att sedan vara noga med min egen linje, något jag hade svårt för. Men bara jag gjorde rätt så gjorde Vicky precis vad hon skulle. Vad galen man kan bli på sig själv, allt är ju ens eget fel:)

Slalomet var ganska bökigt idag. Vicky har fått upp en så hög fart nu att hon har lite svårt med att "sätta sig". Då kan det bli lätt att en pinne missas. När vi får ta om det blir hon lätt frustrerad osv.. Jag måste också få in en bättre känsla för rytm och fart, så att jag är bättre synkad med Vicky. Men det är bara att träna på! Det har skett stora förbättringar ändå när man tittar tillbaka.

Efter vår lilla bana tränade vi running på A- hindret. Idag hade vi det nedsänkt och med rören på.
Vicky är så grym på detta, hon gjorde det klockrent varje gång! Även när vi höjde upp det. Det jag måste tänka på är att springa på ordentligt för att hon ska få en riktigt bra språngkurva. Gör jag bara det så blir det perfekt. Idag satt allt, fina Vicky:)

Ett litet klipp från running på A -hindret (nedsänkt med rör)  



Dom nya byxorna invigdes idag med, superbra:)

Ändrade planer

Publicerat: 2012-01-04 Kl: 16:51:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Blev ingen agilityträning idag, det blåser halv storm här:/ Vi ska göra ett nytt försök imorn istället!

Jag har länge varait sugen på att ta med Vicky till den rehabskjusköterskan som Chivas går till (han opererades i aug) Friskvård tycker jag är väldigt viktigt, även i förebyggande syfte. Jag ville göra en check på Vicky, att hon är jämt musklad, inte har några "knutor.." osv. Nu när vi börjar träna och tävla agility såpass mycket vill jag bara kolla att allt är okej:)
Imorse ringde jag in till veterinären, tänkte att det är lika bra att boka en tid. Då hade dom en tid redan idag, kl:13.00. Här går det snabbt, men lika bra och ta den, skulle ju ändå kollas upp.
Christin, världens bästa rehab sjuksköterska, klämde och kände på Vicky, mätte muskler osv. Fick mycket berömm för att hon var jämt och fint musklad. Vicky hade en väldigt bra "grund" sa Christin. Vi pratade även mycket friskvård, intressant! Vi ska försöka bygga lite mer rumpmuskler på Vicky, fick med jätte bra övningar för det. Om ca 1 månad ska vi tillbaka för att ta en check igen, då blir det kanske också lite water walker.

Känns skönt att ha få bekräftat att Vicky är jätte fin i kroppen. Nu är det bara att köra på!

"Agilitybyxor"

Publicerat: 2012-01-03 Kl: 16:57:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag har länge känt att jag måste köpa ett par ordentliga byxor att ha när vi tränar. Det är så tråkigt och opraktiskt att ha mysbyxor/leggins, fult med:P Så för några dagar sedan klickade jag hem dessa, och de kom redan idag! Ett par Nike varmfodrade löpartights, supersnygga!


Blir att inviga dom imorn då vi ska träna tillsammans med Gina och Zonny!
RSS 2.0