1 vecka

Publicerat: 2012-04-30 Kl: 12:14:00 | I kategori: Vicky | 0 kommentarer


Idag är det en vecka kvar tills Vicky ska in och ta stygnen! Vad skönt det ska bli när dom är borta. Hon slipper ha body på sig under natten, vi slipper ha sten koll på henne hela tiden, promenaderna blir längre och hon kan börja leva mer och mer som en riktigt hund igen. Både jag och Vicky längtar;)

image description

Iphone film

Publicerat: 2012-04-30 Kl: 12:12:00 | I kategori: Filmer | 0 kommentarer


Hittade en film på Chivas, (vår andra hund) och på mammas Sussie när dom leker i halmen uppe i stallet. Dom blir verkligen helt knas av att springa och leka där, jag bara skratta åt dom;)


Klippet är filmad med iphonen, därav den dåliga kvaliten!

Dålig mage

Publicerat: 2012-04-29 Kl: 12:08:00 | I kategori: Vicky | 0 kommentarer


Natten till igår blev Vicky jätte dålig i magen. Stackarn kunde inte hålla sig och ville ut ca 1 gång/timme. Tror att hon reagerade på den smärtstillande medecinen hon har fått (rimadyl)
Iaf så verkade magen lugna ner sig framåt lunch igår, då behövde hon inte gå ut med så täta mellanrum. För att hjälpa magen på traven åkte jag ner till apoteket och köpte procolinpasta vilket ska hjälpa mot lösa magar. Peppar, peppar så har inte nu magen varit lös sen igår lunch. Fast i och för sig så har hon inte gjort något sen dess.. Hoppas den är bättre när hon väl behöver göra ifrån sig!

Mat-problem kvarstår. Vicky vill inte ha sina kulor, inte sin burkmat, inte DD dietmat som jag köpte hos veterinären. Det enda hon kan tänka sig att äta är kokt kyckling, kokt nötfärs blandat med möjligtvis lite av ID dietmat köpt hos veterinären. Eftersom det är viktigt att få i henne mat så får hon äta det hon vill just nu. Men snart, och när magen är bra, måste hon komma igång med sitt torrfoder.

Vatten är heller inte intressant. Hon har druckit själv 1 gång sen i onsdags. Nu har det ju blivit att vi får ge henne vatten i spruta så att hon säkert får i sig allt hon behöver och inte blir uttorkad. Speciellt viktigt nu när hon varit dålig i magen och förlorat mycket vätska. Bara magen blir helt bra så ska jag sluta att spruta henne med vatten och hoppas hon kommer igång själv! Annars är hon ganska pigg, så pigg man kan förvänta sig efter en stor operation.


Finaste tjejen!

Svar

Publicerat: 2012-04-29 Kl: 10:45:09 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Har fått några frågor som jag tänkte att jag skulle svara på!


Vilken klubb tävlar/tränar du för?
-
Hjo brukshundklubb

Vilka klasser är du i och tävlar? och hur många pinnar har du i dom klasserna?
-
Vi är i klass 1 både i ag och i ho. Har bara tävlat 6 (?) tävlingar så har inte hunnit så långt. Nu är det dessutom ett avbrott pga av operationen..
Har inga pinnar än, bara tävlat en officiell och där va vi 21 hundradelar från pinne:D

Vad satsar du på inom agilityn eller vill du bara ha det som en kul grej eller typ satasar du mot SM och liknande? :)
- Jag vet faktiskt inte riktigt. Först och främst vill jag komma igång igen efter Vickys operation. Sen vill jag ha riktigt roligt ute på tävlingar. Det klart, drömmen vore ju SM, men resan dit är låång. Men mål och drömmar måste man ha :)



Jätte kul när det droppar in lite frågor!

Pysslande

Publicerat: 2012-04-28 Kl: 09:15:56 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Vilket pysslande det är när man har en nyopererad hund, som bara ska gå korta promenader, och en hund som kräver hur mycket motion som helst. Ingen lätt ekvation för att få bådas behov tillgodosedda.
När Robin jobbar och jag är själv med hundarna är chivas väldigt mycket hemma hos min mamma. Där får han leka med Sussie, samtidigt som vicky får vara själv hemma, utan en lillebror som bara vill busa;) det funkar jätte bra!
Det enda som blir lite knivigt under dom 12 dagarna innan stygnen ska tas, är när jag och Robin jobbar samtidigt. Dock är inte detta förrän på torsdag nästa vecka, då lär vicky vara mycket piggare. Annars funkar det att dela av dom hemma hos mamma.

Nu när jag slutar jobba vid 10 ska jag ta med chivas upp till stallet så han får göra av med lite överskottsenergi, medan Robin är hemma med vicky. Sen skulle han åka och spela golf, då är det min tur att vara hemma med dom;) då lär chivas också vara trött efter massa bus så han förhoppningsvis sover lite och lämnar syster ifred:) sen i eftermiddag är det kalas för mig och chivas. Robin och vicky stannar hemma.
Det känns nästan som att ha småbarn, ett jädra planerande vem som ska passa vem, vem som ska vara hemma då osv;)

Vickys sår

Publicerat: 2012-04-27 Kl: 12:17:01 | I kategori: Träningar | 2 kommentarer


Så här ser vickys operationssår ut, 9 stygn och närmare 10cm långt..
Tänkte att det är bra att ta kort på det eftersom det ska hållas under uppsikt ifa det svullnar/vätskar sig. Nu ser det jätte fint ut, hoppas det fortsätter läka så här fint:)

Skönt!

Publicerat: 2012-04-26 Kl: 20:15:57 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Vicky kissa och baja nu när jag var ute med henne. Så skönt att det kommit igång! Kissat hade hon inte gjort sen imorse, och bajat inte sen igår.. i och för sig är det ju inte så konstigt då hon inte velat äta eller dricka..
När vi kom in från promenaden åt hon dessutom lite blöt mat. Och det jag blev gladast över, hon DRACK själv efter hon ätit! :D
Nu ligger hon och sussar så gott i soffan.
Känns som att det börjar gå åt rätt håll nu:)

Update

Publicerat: 2012-04-26 Kl: 17:42:24 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Stackars lilla vicky är helt slut, sover och sover. Inte så konstigt eftersom hon har genomgått en ganska stor operation.
Äta har inte varit så intressant. Hon är ju kräsen sen innan, så det blir ju inte lättare nu precis.. Grillad kyckling är det enda hon äter, allt annat vänder hon nosen till. Men men, det viktigaste just nu att hon äter, vad som helst. Det är bara att köpa mer kyckling;)

Det som oroar mig lite är att hon inte kommit igång med att dricka än. Droppet tog dom bort för ganska exakt ett dygn sedan, och än har hon inte druckit. Har varit i kontakt med veterinären och hon sa att jag skulle spruta i henne vatten. Hon får inte bli uttorkad! Så det har vi gjort i någon timme nu. Hoppas hon kommer igång själv snart!

God morgom

Publicerat: 2012-04-26 Kl: 08:19:02 | I kategori: Träningar | 1 kommentarer


Vicky är fortfarande jätte trött, inte så konstigt.
Det har inte riktigt funkat att ha tratten på henne, vilket jag misstänkte. Tur att jag har köpt en baby pyjamas och klippt hål efter henne. Så den har hon sovit i natt och det har funkat kanon:)

Vicky är hemma <3

Publicerat: 2012-04-25 Kl: 20:11:12 | I kategori: Träningar | 1 kommentarer


Nu är vicky äntligen hemma från operationen. Allt gick bra och veterinären hittade en äggstockrest där vänster äggstock suttit, den är nu borta.

Lilla snuttan är helt utslagen och groggy här hemma, vilket är normalt som veterinären sa.
Hoppas att hon piggnar på sig snabbt. Hatar när djuren mår dåligt!

..

Publicerat: 2012-04-25 Kl: 07:08:00 | I kategori: Vicky | 0 kommentarer


Snart är det dags att åka med Vicky till veterinären, hon har tid kl: 8:00. Vet inte riktigt när dom kommer operera, men antar att det är ganska snart efter att hon kommer in. När operationen var klar skulle hon få ligga med dropp och jag skulle, beroende på hon mår, få hämta henne någon gång på eftermiddagen.

Det här ska gå bra min fina tjej <3

image description

SBK tävlingssystem

Publicerat: 2012-04-24 Kl: 17:56:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Strax ska jag åka iväg och möta upp Gina hemma hos en annan i klubben. Vi ska lära oss SBK:s tävlingssystem, då vi ska använda oss utav det på vår tävling 5:e maj.

Underbara hund!

Publicerat: 2012-04-24 Kl: 16:09:27 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Efter lunch var jag uppe med vicky på Bhk och körde lite agility. Hon var verkligen hur fins som helst! Allt som jag bad henne göra, gjorde hon så lätt. Vi fick jätte bra flyt på övningarna vi gjorde:)

Så här såg det ut. Varierade med att köra från båda hållen samt lite olika byten.

Känns riktigt skönt att få "avsluta" med ett bra pass innan uppehållet. Nu håller jag tummarna att allt går bra imorn och vicky återhämtar sig fort, så är vi back on track snart :)

Bana till träning?

Publicerat: 2012-04-23 Kl: 13:02:01 | I kategori: Agilitybanor | 1 kommentarer


På torsdag är det min tur att ha med bana/övning upp till träningen. Själv kommer jag ju inte träna då Vicky opereras på onsdag.
Funderar på någon av de två nedanför. Vad tycker ni, vilken ska jag välja:)?



Haha

Publicerat: 2012-04-22 Kl: 18:09:14 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Vicky har inte varit på fotohumör idag. Är hon inte det blir bilder på henne så här fina;) sötnosen!

Söndag

Publicerat: 2012-04-22 Kl: 09:02:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Då var det redan söndag, gisses vad dagarna/veckorna går fort.

Snart ska jag och vovvarna åka upp till stallet, blir nog att jag hämtar upp mammas Sussie också! Hundarna älskar verkligen att vara där uppe då det finns massa att nosa på.
I eftermiddag funderar jag på att åka upp med Vicky till brukshundsklubben och köra lite agility, om vädret tillåter. Vi har ju bara två tillfällen som vi kan träna nu innan operationen, idag och på tisdag (imorn jobbar jag)


Sussie

Strukit oss

Publicerat: 2012-04-21 Kl: 00:53:14 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Idag maila jag till ansvarig för tävlingen som vi skulle vara med på i helgen, och meddela att jag ville stryka oss.

Nu när det närmar sig vickys operation har jag känt att motivationen försvunnit lite. Jag älskar att träna och till det har jag hur mycket motivation som helst. Men till tävlingen i helgen är det inte samma grej..
Jag får så himla lätt prestationångest, vill verkligen prestera. I och med det, och att jag vet att detta är "sista chansen" innan uppehållet blir det kaos i min hjärna. Jag vill SÅÅ mycket. Men, jag är helt enkelt orolig över att det skulle gå riktigt pissigt och det skulle vara det jag har med mig innan uppehållet. Sen blir man inte så sugen på att tävla när man ändå vet att det blir ett uppehåll. Träningarna det sista har väl också gått si så där (mitt fel) känner inte att jag riktigt är i form för att tävla.

Jag tror helt enkelt att det ger oss mer att vi tränar och har riktigt kul dom dagarna som är kvar innan operationen, utan mina krav på mig själv. Sen kommer vi tillbaka, mer tävlings och revanch sugna än någonsin!

Osamanhängande och rörig text, ursäkta.

Prom

Publicerat: 2012-04-20 Kl: 18:11:21 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Tripp - trapp - trull. Sussie, vicky, chivas på promenad :)

Blött

Publicerat: 2012-04-20 Kl: 12:58:04 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Pissväder = skitiga hundar:P

Stallet och snöblask

Publicerat: 2012-04-20 Kl: 08:23:27 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Jag och vovvarna är uppe i stallet och grejar nu. Det är riktigt pissväder, 1+ och snöblask?!! Usch.. Våren har verkligen försvunnit nu i april.

Träning idag!

Publicerat: 2012-04-19 Kl: 13:17:54 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Kl 18:00 idag är det agilityträning, kul! :) hoppas att jag kan skärpa mig och vi får en bättre känsla än sist. Vicky är ju duktig som alltid, bara matte som måste va lika bra som henne;)

1 vecka kvar

Publicerat: 2012-04-18 Kl: 17:17:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag är det en vecka kvar tills Vicky ska operera sig... Usch, jag vill inte att det ska bli Onsdag. Jag vill inte att hon ska behöva genomgå en operation till, som egentligen inte skulle behövts, om den första bara hade gjorts rätt. Men men, såhär är det och det är väl bara att acceptera. Sålänge mitt hjärta mår bra och allt går bra under operationen är jag glad.


En gammal bild, dock alltid lika söt:)

Premiär bad

Publicerat: 2012-04-17 Kl: 10:59:03 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Igår badade vicky för första gången i år. Hon ääääälskar verkligen det!

Värdelös

Publicerat: 2012-04-16 Kl: 21:18:59 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Jag var fullkomligt värdelös på dagens träning. Hade noll fokus, glömde banan, ja allt var kaos för mig. Ingen aning varför? Hade en bra känsla innan.. Vicky var ett krutpaket som hade svårt att tygla energin. Eftersom jag var så jäkla dålig idag blev vicky väldigt frustrerad, med all rätt. När hon blir så frustrerad lägger hon energin på fel saker..Det blev en ond cirkel helt enkelt.
Ingen ide att beskriva träningen/banan mer ingående. Jag kan iaf säga att det var en riktigt knepig bana som nu i efterhand, var svårare än vad vi i dagsläget klarar av. Måste minst va klass 2? Det var helt enkelt ingen bana som man kunde ha en dålig dag på, vilket jag hade idag!

Vicky är iaf bäst!! Fina hund<3

Träningsoutfit

Publicerat: 2012-04-16 Kl: 17:05:38 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Vindjacka - Ullared
Löpartights - Nike
Skor - Inov x talon 190



Vicky kör granngården från topp till tå med både sele och koppel därifrån;)

Träning!

Publicerat: 2012-04-16 Kl: 14:31:27 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Kl:17 idag ska jag och vicky upp till Bhk och träna tillsammans med Gina. Tror även att en tjej från grannkommunen skulle vara med, kul!:)
Banan som vi skulle köra verka vara en utmaning:) visar er sen!

Morgonpromenad

Publicerat: 2012-04-16 Kl: 08:30:29 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Morgonpromenad i skogen är inte helt fel! Massa spring och bus:)

Svar:)

Publicerat: 2012-04-15 Kl: 21:50:36 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Såg att jag hade fått en kommentar om vad det är för operation vicky ska genomgå.

Svar: när vicky opererade bort sin livmoder 2010 (akut livmodersinflamation) fick veterinären tydligen inte bort allt. Detta har ett år senare visat sig genom att hon har haft jobbiga löp, trots kastration. Efter diverse prover/ultraljud/kontakt med specialist visade det sig att hon har rester kvar, och med det, en förhöjd progesteron halt i blodet. Veterinären beslutade att detta ska opereras bort. Detta ska vicky göra den 25:e april. min lilla snutta <3

Fortsätt gärna att ställa frågor om ni undrar något eller om något är oklart:)

Varit uppe på kluvbeb

Publicerat: 2012-04-15 Kl: 15:06:43 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Jag och mamma har varit uppe på Bhk och gått med hundarna. När vi var klara passade jag på att träna lite med vicky.
Vi körde lite småstationer: slalom och felslalom-framsteg där!, en raksträcka med däcket som avslutning, en "stjärna" eller vad man kallar det? (en utövning). Sen tog vi även balansen och gungan någon gång. Körde inte alls länge vid varje station utan ville mest känna igenom lite.
Vicky var iaf jätte duktig och på hugget. Hon kämpar verkligen och gör alltid sitt bästa, fina hund!

Nu efter både promenad och träning är det en tupplur som gäller;)

PM

Publicerat: 2012-04-15 Kl: 09:15:54 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Såg att PM:et för tävlingen kommit upp. Small startar tävlingen:)

1 vecka kvar

Publicerat: 2012-04-14 Kl: 16:20:26 | I kategori: Tävlingar | 2 kommentarer


Idag är det en vecka kvar tills nästa tävling, Tomten, 1ag-klass och 2ho-klasser. Vad kul det ska bli!
Vore så himla kul om vi kunde få till en bra känsla. Detta är ju vår sista tävling innan Vickys operation och agilityuppehållet..


Bild från när vi kom 2:a i vår första officiella ho-klass:D Den känslan vi hade under loppet var så go!

Tråkigt att jobba idag..

Publicerat: 2012-04-14 Kl: 11:55:24 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Idag är det segt att jobba. För hade jag inte gjort det, hade jag varit med Gina och cina och tränat för anna käll. En grym agilitytränare/förare som varit med i VM bland annat. Åhhhhh vad kul det hade varit! Blä på att jobba som gör att jag inte kunde följa med..

Ah det kommer fler tillfällen, men ändå, suuuurt!! Hoppas Gina och cina är fullproppade med tips och inspiration som jag kan suga åt mig av i efterhand:P

Morgonpromenad

Publicerat: 2012-04-14 Kl: 08:17:06 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Går morgonpromenaden nere vid Hjo-ån, väldigt mysigt:)

Gårdagens träning

Publicerat: 2012-04-13 Kl: 22:36:19 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Banan igår var en klass 1 ho-bana från senaste nr av brukshunden. Riktigt kul att vi var såpass många som var och tränade också:)

Det gick väl helt okej för oss. Vicky var toppen som alltid, men jag däremot kände att jag blev ganska passiv och stillastående i vissa moment. Typ "stjärnan" hinder 6,7,8 där det egentligen är väldigt simpelt, men man MÅSTE röra på sig, något jag inte alltid gjorde till 100%. jag jobbar på det:)

Något som jag är riktigt nöjd med är att "felslalom" fungerade! Jag fick ju gå mer eller mindre baklänges, men ändå! För inte alls så länge sedan kunde hon inte ens acceptera att jag var på den sidan.. Snart är det dags att börja vinkla kroppen, så att det tillslut blir som "rätt" slalom!:)

Mellan hinder 10-11 gick jag på ovansidan av tunneln upp mot hindret. Först hade jag svårt att fånga upp henne och hon missade då hindret (11). Efter lite tips så gjorde jag istället ett halvt framförbyte, och då funka det perfekt! Visar jag bara korrekt, gör vicky rätt;) duktiga hund!

Slutet var inga konstigheter, det var bara att gasa!! :)

Torsdagsträning kl 18:00

Publicerat: 2012-04-12 Kl: 16:56:00 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Vi har gjort så att på torsdagar 18:00 är det "allmän agilityträning" Vem som helst får komma upp, men ofta är vi samma gäng. Vi bygger då upp en bana som en person ansvarar för att ta med. Idag tror jag att det var Berit som skulle ha med, hoppas på något kul:)
Den 26:e april är det min tur!

2 veckor kvar

Publicerat: 2012-04-11 Kl: 11:18:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag är det två veckor kvar tills Vicky ska operera bort sina äggstockrester.. Mitt lilla hjärta, detta måste gå bra! <3 
2 veckor kvar av agilityträning, 1 tävling. Sen blir det ett uppehåll...Hoppas att allt läker bra och att kroppen återhämtar sig fort, så att vi kan komma igen så snabbt som möjligt.
SJÄLVKLART är Vickys hälsa viktigast, och det får ta den tiden det tar innan vi kan börja träna och tävla igen. Jag tänker inte riskera något. Att jag har en frisk hund är det enda som betyder något, agility betyder ingenting i jämförelse!



Gårdagen

Publicerat: 2012-04-11 Kl: 09:34:49 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Igår spenderade jag och vicky några timmar uppe på Bhk då vi först tränade och sen var på planeringsmöte.

Banan vi körde igår var en agilitybana, typ klass 2. Mycket svängar och lite knepiga tunnelingångar, bland annat en tunnel som låg under A-hindret.

Ska jag summera träningen så gick det väl sådär. Det var faktiskt en ganska svår bana:P vicky var iaf jätte duktig och gjorde precis det jag bad om. Sen är det ju inte konstigt att det blir fel när jag handlar knas.. Duktig hund igår, mindre duktig matte:)
I slutet fick vi iaf en bra runda, då avslutade vi. Sen måste jag tillägga att hon gjorde slalom toppen igår, skitsnygga ingångar!!!

Efter träningen hade vi möte om våran tävling den 5:e maj. Nu har anmälan stängt och det blir lite mer än 120 starter. Tyvärr kommer inte vi kunna vara med och tävla då vicky är nyopererad:/
Vicky var däckad under hela mötet och låg och sov i mitt knä, söthund:)

En bild av banan vi tränade.

Träning och möte

Publicerat: 2012-04-10 Kl: 16:17:11 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Alldeles strax ska jag och vicky åka upp till klubben och träna lite agility tillsammans med Gina och zonny. Sen Kl 6 är det planeringsmöte inför vår agilitytävling som vi ska anordna den 5:e maj. Så det blir några timmar uppe på Bhk nu:)

Vicky ser inte allt för taggad att åka någonstans;)

Saknad..

Publicerat: 2012-04-10 Kl: 12:48:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Tittade igenom lite kort och hittade då ett på familjens Sheltie, Ronya. Hon var verkligen helt underbar! Tyvärr fick hon somna in för ca 4 år sedan då hon bröt benet på ett oturligt ställe..




Fina Ronya<3

Från förra våren

Publicerat: 2012-04-09 Kl: 15:34:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Hittade lite bilder från förra våren, när vi precis hade börjat med agility. Här är vi verkligen gröna, kanske är tredje gången vi testar?


Jag springer ju nästan in i hinderstöden;) ha!



Vilken skillnad det har blivit!



Hahaha!


Kul att titta tillbaka och faktiskt se vilken utveckling som skett :)

 

 

Det tar sig!

Publicerat: 2012-04-09 Kl: 14:23:35 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Lika fort som snön kom, lika fort försvinner den. Så här såg agilityplanen ut i morse, stor skillnad mot igår! Hoppas kunna träna lite imorn innan mötet på Bhk:)

Trött man blir

Publicerat: 2012-04-08 Kl: 20:08:26 | I kategori: Tävlingar | 1 kommentarer


Varför skulle det komma snö för egentligen!?
Nu när hindernar är ute på klubben så vill man ju inte annat än att träna. Nej, men då kommer det snö och förstör min, viktorias och Hannas planerade banträning idag... Men Viktoria lovade, om inte snön är borta tills torsdagens träning, skulle hon komma med hårtorken;)

Var uppe på klubben i förmiddags och gick med hundarna. Agilityplanen var nästan helt täckt med snö.. Dock fanns det en liten plätt som var grön, mindre än 2kvm:P där kunde jag iaf ställa upp ett hinder och träna snäva svängar från båda hållen. Vicky var fin!

Nu hoppas jag verkligen att snön som är kvar försvinner fort så man kan träna i veckan:)

Just nu

Publicerat: 2012-04-08 Kl: 09:08:12 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Just nu är vi i stallet. Hundarna busar i halmen och jag mockar:)

Glad påsl

Publicerat: 2012-04-07 Kl: 17:43:29 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Glad påsk önskar vicky och chivas!:)

Usch!

Publicerat: 2012-04-06 Kl: 18:36:56 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Usch, usch, usch för vädret!!!! Trodde inte jag skulle behöva ta fram hundarnas vintertäcken förrän nästa säsong, men jag fick fel...

Gårdagens träning

Publicerat: 2012-04-06 Kl: 11:06:12 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Igår började "torsdagsträningarna". Igår var det dock bara jag, Viktoria och pauline där;) tror det blir mer folk nästa gång!

Iaf byggde vi upp en klass 2 ho-bana som Gina skickat (hon var sjuk)
Långhoppet bytte vi ut mot ett vanligt hinder, säcken skippa vi för den var inlåst.

Överlag gick det jätte bra. Vicky klarade svårigheterna, skalomingången och tunnelingångarna, bra. Igår hade vi istället problem med "simpla" saker, tex; att hon flöt ut bakom ryggen på mig när jag gjorde framförbyte mellan 2:an och 3:an. Det berodde dock till största delen på mig och min handling. Sen måste vi också lägga ner lite mer tid på att träna tajta svängar.
Det märks så tydligt, att när jag bara kör och verkligen springer på, då går vicky som allra bäst. Då finns det ingen tid för henne att hinna bli frustrerad eftersom jag inte mesar. Det är något jag jobbar på, att alltid SPRINGA;)

Är iaf jätte nöjd med vicky. Hon kämpar alltid och gör sitt bästa!

Träna!

Publicerat: 2012-04-05 Kl: 17:49:25 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Strax blir det agilityträning! Vicky chillar i bilen så länge medans vi ska bygga;)

Morgonpr

Publicerat: 2012-04-05 Kl: 08:31:31 | I kategori: Tävlingar | 1 kommentarer


Går längsmed vättern med vovvarna. Är ganska fint ändå att bo i Hjo;)

Kurs och träning

Publicerat: 2012-04-04 Kl: 21:27:14 | I kategori: Tävlingar | 1 kommentarer


Nu ikväll har jag som jag berättade tidigare, varit hjälptränare på agility-fortsättnings kursen. Var riktigt kul att stå vid sidan om och hjälpa till istället:)

Innan kursen passade jag, Gina och cina på att träna. Vi byggde upp en hoppbana, 19 hinder, från tävlingen jag var på i Värnamo.
Vicky var superduktig idag. Första loppet blev klockrent, bra flyt och nolla. Hon är så jäkla härlig, gör alltid sitt bästa och grymt följsam. Det känns verkligen som att det börjar lossna för oss. All träning börjar ge resultat:) världens finaste vicky<3

Imorn börjar torsdagsträningarna, är riktigt taggad nu när det kändes så bra idag:) två träningar i rad, sen blir det lugnt över påsk för vicky.

Bhk

Publicerat: 2012-04-04 Kl: 17:28:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Strax ska jag åka upp till brukshundsklubben, dock utan hund. Klockan 6 ska jag vara hjälptränare i agility-fortsättnings kursen. Ska bli spännande och intressant!!:D

image description

Ha!

Publicerat: 2012-04-04 Kl: 13:49:36 | I kategori: Tävlingar | 3 kommentarer


Så här söt kan vicky vara när hon sover;) ha!

Mat

Publicerat: 2012-04-03 Kl: 15:37:38 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Chivas "mattunna" har precis blivit påfylld med 15 kilo, Nu klarar han sig några dagar;) han såg rätt lycklig ut när det bara forsade ut mat från påsen:P

Kurs med chivas

Publicerat: 2012-04-02 Kl: 23:39:35 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Nu ikväll har jag varit på Bhk med chivas. Idag var det 2:à gången på allmänlydnadskursen.

Tyckte att chivas var jätte duktig. Han går ju väldigt lätt upp i varv, och blir stressad/osäker med så många hundar runt omkring. Därför gör vi övningarna på vårt egna sätt vilket funkar väldigt bra. För chivas blir det mycket passivitetsträning, att kunna lära sig slappna av med okända hundar runt omkring sig. Vi går väldigt sakta fram och stressar absolut inte. Det får ta den tid det tar. Men han kämpar och gör framsteg, pojken!<3

Mobilbilder

Publicerat: 2012-04-02 Kl: 09:35:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Tömde iponen på bilder för någon dag sedan. Här kommer några, en blandad kompott!









God morgon

Publicerat: 2012-04-02 Kl: 08:12:46 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Är ute på en kyrlig morgonpromenad med vovvarna!:) snart ska vi åka upp till stallet!

Tränat

Publicerat: 2012-04-01 Kl: 19:22:12 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Nu i eftermiddag har jag varit uppe och tränat tillsammans med Gina och Viktoria. Tränade många små stationer idag; gunga, raksträcka, mini-bana, slalom och felslalom, lite vändningar.

vicky var jätte duktig, speciellt när vi tränade felslalom, stora framsteg där!:)

Tacksam

Publicerat: 2012-04-01 Kl: 12:59:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Är så glad att jag började med agilityn. Jag som alltid har hållt på med hästar, har ofta känt att jag saknar känslan av att tillhöra en grupp. En grupp som tränar ihop, åker på tävlingar tillsammans och bara har det allmänt roligt. Alla dessa saker har jag fått uppfyldda genom agilityn:)
Jag har lärt känna massa härliga träningskompisar som verkligen är hur goa som helst. Alla puschar varandra till att utvecklas och alla vill se varandra lyckas. Hjo bk/agility är verkligen ett härligt gäng som jag är glad att få tillhöra! Sen är jag även så tacksam gentemot Gina som hjälp mig och Vicky grymt mycket. Utan henne hade vi inte kommit en tiondel av vart vi är nu. Tack!

RSS 2.0