Gårdagens träning!

Publicerat: 2011-12-31 Kl: 09:44:00 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Igår var jag och Vicky uppe på klubben och tränade med Gina och Zonny! Gina byggde upp en liten bana som främst gick ut på att träna framförbyten.
Vicky var tokladdad igår! Flög som en kanon ut ur starten och tyckte absolut inte att man behövde ta hela slalomet efter det;) Jag var lite väl defensiv där med.. När jag sen gick på bättre så gick det också mycket bättre och det blev ett klockrent slalom.
Framförbytena har blivit mycket bättre mot var de var förut, så det är ju på rätt väg iaf.. Det jag främst behöver jobba på är att vara klar i tid. Jag har en tendens att alltid ligga steget efter,och eftersom Vicky är så snabbt och väldigt känslig för hur jag gör, skiter det sig lätt då. Men när jag är i tid och gör rätt, fan vad grymt det känns och vad bra det blir då! Den känslan ska vi jobba mot att alltid ha! Bara att matte gör rätt;)

Efter vår lilla mini bana tränade vi running på A-hindret. Gina hade fått ett bra tips från en kompis hur man tränar in det på ett smidigt sätt, något vi har använt oss av. Man har ett rör (typ isoleringsrör 15cm i diameter) som man sätter fast på A-hindrets knock. Sen ett likadant rör som man, beroende på hund, sätter fast strax över kontaktfältet på nedfarten. Med hjälp av detta lär sig hundarna att få ett ultimat rörelsemönster. Vicky som redan har fattat grejen, hoppar över knocken, tar ett galoppsprång för att sedan landa perfekt på kontaktfältet. Bara jag sattsar för fullt och springer på gör hon det PERFEKT!
Igår testade vi på Vicky att höja upp A-hindret till normalhöjd samt ta bort rören. Första gången var hon lite tveksamt eftersom det var högre. Efter en kort stund var det inte längre läskigt och hon sprang på likadant som hon gjorde när hindret var nedsänkt.
Tack vare denna inlärning med rören har Vicky fått ett ultimat rörelsemönster, och snabbt går det! Blir toppen med running över A-hindret ute på alla tävlingar, det kommer spara tid!



Ett litet klipp på Gina och Zonny när dom tränar running med A-hindret nedsänt och med rören. Ska be henne filma mig och Vicky nästa gång:)

Träning!

Publicerat: 2011-12-30 Kl: 09:20:00 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Vid 12 idag ska jag och Vicky upp till klubben och träna med Gina och Zonny! Ska försöka komma ihåg filmkameran!
Älskar att det inte är någon snö! Slutet av december och vi tränar ute, jag gillar!


Bild från i somras!

Filmen från 2:a platsen i Götene, ho-klass oficiell

Publicerat: 2011-12-29 Kl: 20:54:07 | I kategori: Filmer | 0 kommentarer



Jag är liiite väl defensiv;) men det kommer när jag blir bättre och säkrare! Vicky är grym iaf!

Tävling Götene 3:e December, Oficiell klass 1

Publicerat: 2011-12-29 Kl: 20:49:47 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


2 veckor efter våran första tävling var det dags igen! Denna gången blev det Götene, en ho-klass, våran andra tävling någonsin och våran första oficiella! Lite speciellt när det blir oficiellt, då räknas och sparas resultaten i SBK.

Valde att endast starta en ho1-klass. Kännde oss inte redo att tävla ag-klassen än, kontaktfälten är inte helt befästa och då är det bättre att vänta.
Till denna tävling var det bara jag och min kompis Sara som åkte. Min tränare kunde inte följa med. Lite nervöst eftersom jag nu fick klara mig helt själv;) Träffade dock en klubbkompis där!
Eftersom jag hellre åker lite för tidigt än att behöva stressa så var vi i väääääldigt god tid. Det blev mycket väntan innan jag skulle mäta in Vicky (gör man på första oficiella) Jag visste att Vicky låg på gränsen precis mellan small och medium, så det var lite spännande vad hon skulle bli. Självklart ville jag ha henne som en small hund, bättre med en stor small hund än en liten medium hund. Efter inmätning av båda dommarna kom dom fram till att Vicky var medium, 35,5cm hög. Surt när gränsen för small går vid 34,99cm. Men men, inget att göra åt!
Efter inmätningen blev det helt plötsligt väldigt stressigt. Jag var tvungen att prata med funktionärerna och ändra så Vicky skulle starta medium klassen. Hade anmält till small för trodde att hon var det.. Sen blev det direkt in på banvandringen. Försökte verkligen koncentrera mig så att jag lärde mig banan helt! Självklart var det en mur med i ho-klassen, något Vicky aldrig har hoppat. Då blev jag nervös för detta, kommer hon hoppa muren? Kommer hon hoppa hindrena nu när dom ligger på 40cm? Vet att det bara skadar mig själv när jag börjar tänka negativt så försökte skaka av mig detta. Mitt mål blev att vi skulle försöka komma i mål, skit i hur mycket fel vi fick. Sen skulle vi ha roligt!
Kom vi i mål? Om vi gjorde! Vicky tvekade inte på något förutom en liten sväng i slalom. Men hon hoppade muren klockrent och gjorde allt annat. Vi kom i mål FELFRITT! Dock var vi 21 hundradelar över maxtiden (Jag var lite för defensiv) Men i alla fall, jag som trodde vi skulle diska oss och sen kommer vi i mål FELFRITT och kniper en 2:a plats! Fantastiska Vicky överraskade mig igen! Hade vi varit 21 hundradelar snabbare hade vi vunnit och tagit en uppflyttningspinne. Men vad fan gjorde det, jag var helt överlycklig! Vi hade roligt och Vicky var fokuserad på sin uppgift. Pinnarna tar vi senare;)


2:a tävlingen och 1:a oficiella :D Vicky är bäst!

Tävling Forserum 19 nov, inoficiell!

Publicerat: 2011-12-29 Kl: 20:28:17 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Eftersom jag precis startat bloggen, men ändå vill ha med de två tävlingar vi startat, får jag skriva dom nu i efterhand!

Den 19:e November gjorde vi vår första agilitytävling i Forserum, en inoficiell. (Vi har endast tränat i 1/2 år) Vi startade en nybörjar- ho och en till ho-klass.
Jag var fruktansvärt nervös och trodde vi skulle diska oss. Tack och lov var våran tränare och tävlade samma tävling och av henne fick vi massa tips och råd.
Hur gick det då? Enda jag kan säga är att jag har en fantastisk hund! Trots min nervositet och dåliga handling kom vi i mål (redan här hade vi överträffat mina förväntningar av 1:a tävlingen) Vi var dock inte felfria, två för vägringar och 2 tidsfel. Men som första tävling, med en nervös matte och en känslig hund, var jag kanon nöjd! Och ännu roligare var att det ledde till en 4:e plast! Tydligen var det en riktigt svår bana för att vara nybörjarklass.

I den andra ho-klassen diskade vi oss,vilket många gjorde. Banan var alldeles för svår (många klagade på detta) Sen kunde jag inte koncentrera mig för jag var så glad efter det första loppet;)


Första tävlingen, första rosetten!

Välkommen till min nya blogg!

Publicerat: 2011-12-29 Kl: 20:05:03 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


RSS 2.0