Är det vår på G?

Publicerat: 2012-02-29 Kl: 15:41:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Solen skiner ute och det är 10 grader varmt. Känns verkligen som att våren är på gång, hoppas det! Synd bara att man jobbar.. Hundarna är hos mamma tills Robin kommer hem!
Är det bra väder imorgon ska jag nog åka upp till Bhk och träna lite:)


Bild från i sommras. Men snart så;)

Hur ser vädret ut hos er? Snö, vårkänslor?

Så det kan bli;)

Publicerat: 2012-02-27 Kl: 20:01:55 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Gina messade mig förut och hörde om inte vi skulle åka till älmhults agilitytävling den 11:e mars. Varför inte, vi behöver rutin! Rätt långt dit, men vi är ju två som åker och då går det ju bra:)
Så det blev att logga in på sbk tävling och anmäla direkt eftersom det var sista dagen. Då blir det två tävlingar i mars, kul!:D

Träning 26/2

Publicerat: 2012-02-27 Kl: 17:00:00 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Igår slogs båda grupperna ihop då det inte var så jätte många som skulle träna. Vi byggde upp en hoppbana där man verkligen var tvungen att springa. Perfekt för oss eftersom det är något vi behöver träna på!

Överlag känndes det jätte bra, Vicky var verkligen på hugget! Hade en bra känsla stora delar av träningen.
Det som jag känner att vi verkligen måste träna mer på är raksträckor. Eftersom Vicky är såpass snabb blir det lätt att jag hamnar bakom henne, och då kan hon bli osäker på vilket hinder hon ska ta. Så framöver blir det att träna mycket på detta och att få Vicky säker på hindrena även i en sån situation.
Hoppas att snön håller sig borta i veckan och att det blir lite varmare så att vi kan träna på klubben:)


Bild från i sommras!

Nästa tävling!

Publicerat: 2012-02-27 Kl: 13:35:49 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu har jag anmält vicky till nästa tävling som blir i Värnamo den 24:e mars:)

Tävling Tidaholms Bk 25/2

Publicerat: 2012-02-26 Kl: 19:26:00 | I kategori: Tävlingar | 2 kommentarer


En härlig tävlingsdag på Tidaholms Bk med både sol och bästa klubbkompisarna. Väldigt mycket erfarenheter har vi fått med oss, nu vet vi ännu mer vad vi behöver träna på:)


Agilityklass A
Vi är ju som sagt inte 100 på kontaktfälten än, men anmälde ändå till denna klassen för att vi skulle få komma in och känna på banan lite.
Vissa delar kändes jätte bra, andra inte fullt så bra. Där det sket sig och vi diskade oss var vid slalomet tror jag. Ljuset från ridhusföntrena låg på där vilket Vicky tyckte var väldigt skumt. Men men, så är det ibland!



Hoppklass A
I detta loppet fick vi ett bättre flyt. Det var verkligen en spring bana och jag sprang bättre än loppet innan. 10 fel kom redan i början, på slalomet. Lite tråkigt eftersom vi inte brukar ha problem med det. Sen var det en mur i slutet som Vicky sprang förbi första gången = 5 fel till. Det tar jag helt på mig eftersom jag bromsade in och var redan i tanken på nästa hinder. Sen var det 2:a gången någonsin som Vicky hoppat mur.. Men hon tog det på 2:a försöket! Resultatet blev 15 hinderfel och en 9:e plats. Sen blev det ju lite tidsfel med eftersom krånglet vid slalom tog lång tid, sen var referenstiden väldigt tajt med. Men detta lopp är jag nöjdast med, känslan var bra och det är viktigare än lite fel!

Hoppklass B
Jag var så sjukt nervös inför detta lopp, vet inte varför egentligen?
Bitvis kändes det bra, när jag sprang på ordentligt. Varför ska det vara så svårt att bara KÖRA och lita på att man kan?;) Det kommer väl med rutinen..
Banan var Hoppklass A baklänges, så även här var det springa, springa, springa!! Vi måste verkligen träna på spring-banor och raksträckor, där är vi osäkra. Kunna handla i hög fart med superduper snabba Vicky är inte alltid det lättaste.


Källa: http://tolajohansson.blogg.se/agility/index.html

Svarta siffror = lopp A
Röda siffror = lopp B

Hemma från tävling!

Publicerat: 2012-02-25 Kl: 18:03:42 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


För någon timme sedan kom vi hem från en härlig tävlingsdag på Tidaholms bk! Resultaten blev en 9:e plats och två disk, som jag helt tar på mig! Väldigt nöjd med vicky, men mindre nöjd med nervösa mig;) berättar mer imorn när jag sitter vid datorn!

Tränat

Publicerat: 2012-02-23 Kl: 17:49:56 | I kategori: Träningar | 1 kommentarer


Idag hade så gott som all snö smällt undan, strålande sol och härliga + grader. Jag och Gina bestämde därför att åka upp och träna lite inför lördag. Vi satte upp en bana som innehöll mycket svängar och som vi varierade på olka sätt. Vicky kändes riktigt fin och följsam idag! Bara korkade jag som klantade till det någon gång;) Skönt att ha tränat igenom lite inför tävlingen iaf!


Snart hoppas jag det ser ut så här, VÅR!

Rehab med Chivas

Publicerat: 2012-02-23 Kl: 13:12:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Kom nyss hem från veterinären i Skultorp där jag varit på rehab (waterealker)med Chivas. I höstas drog Chivas höften ur led vilket ledde till en höftoperation med låååång rehab efter.
Idag var det 5 veckor sedan vi var där senast och det hade skett stora förbättringar. Muskelmassan på det opererade benet hade ökat 2 cm och nu skiljer det inte mer än 3 cm innan han är jämt musklad igen. Det tar lång tid, men det går framåt:)

Är det inte lite trångt chivas? ;)

Publicerat: 2012-02-22 Kl: 16:19:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Han är för söt, vickys lille bror;)

Haha!

Publicerat: 2012-02-22 Kl: 14:10:12 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu när det är plusgrader har mycket av isen smällt bort, jippi:) idag när vi var på Bhk var underlaget såpass bra att vi kunde ta någon vända slalom och träna på A hindret lite. Vicky var något grymt taggad! Jag han inte ens sänka hindret som jag hade efter A:et innan hon i ren iver hoppade över. Att hindret låg på 60cm+ bekymmrade inte lilla vicky;) självklart sänkte jag sen!
Hoppas plusgraderna håller i sig så vi kan åka upp en sväng imorn igen och träna lite lätt. Det är ju tävling på lördag;)

Vill ha sommar

Publicerat: 2012-02-22 Kl: 08:41:05 | I kategori: Filmer | 0 kommentarer


Åh vad jag längtar till sommaren! Sola, bada och kunna träna agility ordentligt ute;)
I väntan på sommaren bjuder Vicky på en badfilm!



Någon mer vars hund är lika galen i vatten som Vicky:)?

Banövningar från 19/2

Publicerat: 2012-02-21 Kl: 18:38:27 | I kategori: Träningar | 2 kommentarer


Riktigt roliga och lagom svåra övningar var det i Söndags. :)





PM för lördagens tävling!

Publicerat: 2012-02-21 Kl: 10:26:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu har PM:et kommit ut för tävlingen på lördag!



PM FÖR LABBÅSRÄJSET

Lördag 25 februari 2012

Plats: Tidaholmsbygdens Hästklubb, Kvarnängen

Anmälan: från kl 8.00

Mätning: kl 8:15

1:a banvandring: 8:45

1:a start large kl 9.00

Kl. 9.00 AGILITYKLASS A - large/medium/small

AGILITYKLASS B - large/medium/small

Prisutdelning A + B, därefter lunchuppehåll 20 min

HOPPKLASS A - large/medium/small

HOPPKLASS B - large/medium/small

Prisutdelning A + B

Domare: Anders Bergqvist och ev Anne Karlsson, tävlingsledare Ulrika Floryd 070-766 56 51

Medtag medlemskort, vaccinationsintyg och mätintyg och ett glatt humör

Servering finns i varm, stor cafeteria, obs! inga hundar tillåtna där.

Obs! Rökförbud på anläggningen, hänvisning till rökruta.

VÄLKOMNA !

Gårdagens träning!

Publicerat: 2012-02-20 Kl: 19:20:00 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Vad roligt det var att träna igår! Man hinner verkligen att längta efter det nu när man bara kan träna en gång i veckan. Vår = JA TACK!
Igår kändes det överlag mycket bättre än vad det gjorde förra veckan. Visst, Vicky var galet pigg, men inte till den grad att det gick överstyr som det ibland kan göra;)  
Säcktunneln var med i en av övningarna, jätte bra tyckte jag eftersom det var ett tag sedan Vicky sprungit i den. Ibland kan hon få för sig att den är lite otäck, men igår var det inga problem. Klockrent varje gång, vilket var väldigt skönt då den med all säkerhet kommer vara med på tävlingen i helgen:)
Något jag verkligen måste tänka på är att inte bli stillastående vilket jag lätt kan bli, speciellt i framförbytena. Det är som att jag inte tror att jag kommer hinna efetrsom Vicky är så snabb, och då bromsar jag i kroppen och det blir inget flyt.. Men med lite tips från Gina och Cina, att verkligen våga och inte bromsa, fick vi till såå snygga byten. Fick till en så go känlsa och Vicky gjorde allt jätte snyggt! Nu taggar vi tävling på lördag! Hoppas att snön fortsätter smälta bort så vi kan träna lite på klubben innan:)

Synd att träningen inte filmades för jag gjorde världens fulaste vurpa. Kom ur en sväng och skulle vända upp tight samtidigt som jag på något vis slår knut på fötterna. Vipps så ligger jag på rygg i ridhussanden;) Vicky blev väldigt förvånad och undrade varför jag låg där. Var bara att borsta av sig och köra igen;)

Ingen bra kvalite på bilderna, men ändå något!







Fina, duktiga Vicky!

Underbara söndag!

Publicerat: 2012-02-19 Kl: 11:29:00 | I kategori: Träningar | 1 kommentarer


Idag är det söndag och det innebär agilityträning kl:17:30-19:00. Ska bli såå roligt, som alltid! Vicky lär vara grymt taggad eftersom vi inte tränat på en vecka, med undantag för lite slalom på klubben. Hon lär vara ett riktigt krutpaket;)


Får nog ta på sig overallen idag så hon är riktigt varm i musklerna:)

En vecka kvar!

Publicerat: 2012-02-18 Kl: 13:09:00 | I kategori: Tävlingar | 1 kommentarer


Idag är det en vecka kvar tills nästa tävling! 1ag och 2 ho-klasser blir det!


Det ska bli riktigt roligt! Hoppas jag kan fokusera och gå in och köra utan att känna prerstationsångest;) Vi ska ha roligt och göra vårat bästa!

Ge mig sommar!

Publicerat: 2012-02-17 Kl: 13:19:41 | I kategori: Filmer | 2 kommentarer


Åh vad jag är trött på vintern och snön nu! Tror att Vicky också längtar till sommaren då hon kan bada en massa;)

Vicky sover;)

Publicerat: 2012-02-16 Kl: 20:07:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vet inte varför, men jag har hur många bilder som helst på Vicky när hon sover;) Här kommer några!

        

Hon har rätt sköna stilar;)

Från igår

Publicerat: 2012-02-16 Kl: 14:25:46 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Så här såg det ut uppe på brukshundsklubben igår. Snö, snö, och lite mera snö..
Vid slalomet skottade jag undan så vi kunde köra några vändor. Tror att både jag och Vicky ser fram emot söndag då det är agilityträning i ridhuset och vi kan träna ordentligt!








Vanten ska "dödas" efter varje gång;)

HD/ED röntga?

Publicerat: 2012-02-15 Kl: 17:44:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


2011-03-08 röntgades Vickys höfter och armbågar! För mig var det viktigt att kolla upp, så jag inte tex; tränade henne för hårt om hon eventuellt hade något fel eller pålagringar. Men det behöver jag inte oroa mig för, Vicky har perfekta höfter och armbågar, HD GRAD A, ED 0 :) Skönt!!!



Har ni HD/ED röntgat? Dela gärna med er av era tankar kring detta!

Bana från träning 12/2

Publicerat: 2012-02-14 Kl: 19:15:00 | I kategori: Agilitybanor | 3 kommentarer


Såg att Viktoria på bloggen http://tolajohansson.blogg.se/agility/ lagt ut banorna från söndagens träning. Så här såg dom ut! Utvärdering att passet har jag redan gjort.
Du får säga till om det inte är okej att jag snor dina snygga skisser;)





Alla <3 dag!

Publicerat: 2012-02-14 Kl: 19:13:00 | I kategori: Agilitybanor | 0 kommentarer


Hade man haft agilityträning idag kanske man skulle testat på denna bana;) Så söt!



Källa: Mija Jansson, Stockholmsavdelningen

Did you know;)?

Publicerat: 2012-02-14 Kl: 15:43:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Förutom att Vicky tävlar i agility så har hon ställts ut ett par gånger under 2010, 2 inoficiella, 1 oficiell och 1 nationell. Det bästa resultatet är 1:a pris, HP och BIR, annars har det varit väldigt blandat;)
Dock är utställning inget vi har fastnat för, men kul att ha testat på! Vicky är också alldeles för reserverad mot dommaren när dom ska känna och klämma, åh det funkar ju inte riktigt;) Både jag och Vicky föredrar agility , fart och fläkt passar oss bättre!

Här kommer ett par bilder från två utställningar vi var på 2010






Har ni ställt ut era hundar någon gång:)?

Gårdagens träning!

Publicerat: 2012-02-13 Kl: 20:12:00 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Vad kul det var att vara tillbaka och träna efter en veckas ofrivilligt uppehåll (jobb..)
Som jag förmodade var Vicky väääääldigt laddad och tyckte det var hur kul som helst! Det märktes att vi inte kört så frekvent de senaste två veckorna. Smågalen hund:D
Jag själv var också väldigt taggad att få till ett bra träningspass. Ibland när jag vill så mycket kan det bli lite kortslutning i mitt huvud, som det blev lite igår. Jag fick inte till den där goa känslan. Så kan varken säga att det gick bra eller dåligt igår..det gick okej! Men vissa saker fick vi till så jävkla bra! Vicky gjorde grymma ingångar till slalomet samt snygga tunnelsekvenser:) Det är jag jätte nöjd med!
Hoppas på lite mildare väder i veckan så vi kan åka upp till klubben och köra lite smått. Sen taggar vi träning på söndag igen!


Jag vill ha sommar!!

Morgonen i stallet

Publicerat: 2012-02-13 Kl: 10:20:44 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nyss kom jag och hundarna hem från stallet. Passade på att ta några kort när vilddjuren busade runt i en av hagarna:)










Dom älskar snö:)

Träning!

Publicerat: 2012-02-12 Kl: 09:24:00 | I kategori: Träningar | 4 kommentarer


Idag är det agilityträning! Tiderna är flyttade så jag tränar redan halv 11 nu på förmiddagen:)


Vicky lär vara grymt taggad idag!

Hurtta fleeceoverall

Publicerat: 2012-02-11 Kl: 20:15:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Det har jag glömt att berätta, förra veckan kom Vickys fleeceoverall som jag beställt!



Overallen är jätte gosig och skön, perfekt i storlek och passform. Jätte bra att den går ner över benen då det blir lite extra värme. Vicky har jätte lätt för att frysa då hon knappt inte har någon underull...
Overallen har jag främst tänkt att använda under hennes vanliga täcke när det är jätte kallt, eller när vi är på tävlingar och det är kyligt.





Ser ut som en onepice för hundar;)

2 veckor kvar!

Publicerat: 2012-02-11 Kl: 15:57:00 | I kategori: Tävlingar | 1 kommentarer


Idag är det två veckor kvar till nästa agilitytävling. Åh vad jag är taggad för att vi ska göra en bra prestation!


Har ni några tävlingar inplanerade?

Från tidigare idag!

Publicerat: 2012-02-10 Kl: 23:29:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I eftermiddags var jag och hundarna och gick utmed Vättern, var tvungen att ta lite bilder :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3200113/images/2012/pic_188782732.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3200113/images/2012/pic_188782865.jpg" class="image">

Haha!

Publicerat: 2012-02-10 Kl: 14:54:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer






Hittade lite roliga bilder på Vicky från förra våren där vi precis börjat att testa på agility. Hennes bak- och framben är det inget fel på;)

Era bloggar?

Publicerat: 2012-02-09 Kl: 15:30:00 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Ni alla som tittar in här, kan inte ni skriva (om ni har) eran bloggadress? ifa jag har missat någon:) Alltid kul att ha nya bloggar att läsa!



Mina <3

Dag 20 - Mitt mål för 2012

Publicerat: 2012-02-08 Kl: 14:37:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Detta har jag redan skrivit i ett inlägg. Men jag kopierar det och sätter ut det här igen!



Jag vill ha en tydlig målbild av vart jag vill komma. Jag vill alltid bli bättre och utvecklas. Här är några mål som jag hoppas att uppnå 2012. Får ta och checka av denna lista under året och se om vi uppnår något!

Prestationsglädje
När? Känna vid varje tävling är målet
Hur?
Efter varje tävling får vi mer rutin och då tror jag prestationsångesten försvinner alltmer och byts ut mot prestationsglädje. Att inte jämföra oss mot andra mer rutinerade ekipage utan endast "tävla mot oss själva"

Självständigt slalom på bägge sidor
När? Som mål på varje tävling. Men det får jag ta i delar. Än kan Vicky bara "höger"vi har börjat med vänster.
Hur?
Först och främst bli 100 säker från höger. Men vi måste även börja träna mer vänsterslalom. Träna, träna..

Så många godkända lopp som möjligt
När? Under 2012
Hur?
Träna och jobba vidare med allt vi vill förbättra. Jobba med min prestationstångest. Få mer rutin. Jobbar vi med alla dessa punkter tror jag att dom godkända loppen lättare kommer. Sen behöver det inte alltid vara godkänt på pappret, det handlar väl mest om att jag ska känna mig godkänd av mig själv;)

Komma upp till ho-klass 2
När? Någon gång under 2012, ingen stress.
Hur?
Komma ut på så många tävlingar som möjligt och få mer rutin, då kommer förhoppningsvis resultaten.

Bättre flyt, framför- och bakombyten
När? Alla tävlingar/träningar
Hur? TRÄNA, TRÄNA, våga träna på det man vill bli bättre på, finns inga genvägar.

Träna för många olika duktiga instruktörer
När? Under 2012
Hur? Redan nu i helgen ska vi träna för Ewa-Marie Wergård (sm-medaljör) Senare i vår har jag och en klubbkompis planer på att åka ner och träna för Jenny Damm. Sen får vi se vad det blir mer:)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu när jag ändå sätter ut målen kan vi se om jag har uppnått något?

Självständigt slalom på bägge sidor
- Fortfarande kan Vicky bara högerslalom. Men det känns som en stor skillnad där, hon är mycket mer självständig och har helt enkelt förstått vad det handlar om:) Så målet är på väg att delvis uppfyllas!

Bättre  flyt, framför- och bakombyten
- Sista träningen vågade jag verkligen att springa på, jag satsade fullt ut. Vi fick då ett mycket bättre flyt och framför- och bakombytena satt som en smäck! Överlag tycker jag att jag har blivit bättre på det den senaste tiden. Här är målet också på G!

Träna för många olika duktiga instruktörer
-
Än så länge har vi varit på en två-dagars kurs för Ewa-Marie Wergård vilket var hur lärorikt som helst.

Prestationsglädje
- Jag kan väl inte helt känna att jag känner prestationsglädje när jag kör, det kommer med mer rutin. Min önskan om att prestera och lyckas gör fortfarande att det blir prestationsångest på mig själv. Jag vill så mycket att det låser sig! Men på förra tävlingen som inte alls gick bra, hände det ändå något. Det gick dåligt rätt igenom, men hände det något för det? Ne! Nu har vi testat på att det inte går bra och det var inte så hemskt som jag hade trott;) ha! Jag tror att nästa tävling kommer jag gå in med en annan inställning. Nu vet jag hur det känns om det går dåligt. Då behöver jag inte känna ångest för att alltid prestera bra;)

Agilitymöte!

Publicerat: 2012-02-07 Kl: 21:06:41 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nyss hemkommen från ett agilitymöte uppe på klubben. Vi har planerat massa kring tävlingen vi ska anordna i Maj:) Shit vad mycket det är som ska organiseras och fixas!


Har ni varit med och organiserat någon tävling någon gång?

Vicky in action

Publicerat: 2012-02-07 Kl: 15:49:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Det bästa med snön enligt Vicky, är att den är så bra att rulla sig i;)




Gillar era hundar också att rulla sig i snön:)?

Dag 19 - Varför har jag hund?

Publicerat: 2012-02-06 Kl: 16:27:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Jag är en djurmänniska ända ut i fingerspetsarna, det har jag varit ända sen jag var liten. Hund för mig är inte bara ett intresse, det är en livsstil. Jag skulle helt enkelt inte vara mig själv utan Vicky och Chivas, de är en del av mig och våran familj.



Berätta gärna varför ni har hund, har ni samma tankesätt som mig?

Vinterfotografering del 2

Publicerat: 2012-02-06 Kl: 12:25:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer














<3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3  

Vinterfotografering del 1

Publicerat: 2012-02-05 Kl: 20:44:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer













Världens finaste hundar!

Dag 18 - Tik eller hane?

Publicerat: 2012-02-05 Kl: 18:46:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Jag har ju både en tik och en hane och jag tycker varken att det ena könet är "bättre" än det andra. Det finns både för- och nackdelar med båda två. Det jag dock tycker är viktigt, har man en tik som har jobbiga löp/en hane som har ont av löptikar eller inte ska användas till avel, KASTRERA!
Både Chivas och Vicky är kastrerade, så vi slipper många utav de problem/sjukdommar som kan uppstå. Anledningen till att Vicky blev kastrerad var dock att vi redan varit med om ett av dessa problem. Vicky fick en allvarlig livmodersinflamation då hon var 11 månader vilket var nära att bli hennes död. Hon var tvungen att genomgå en operation där dom tog bort livmoder och äggstockar för att hon skulle bli frisk. 
Nu slipper Vicky iallafall risken för juvertumörer och liknande, det är posetivt med kastrerade tikar. Chivas slipper att ha det jobbiga med löptikar och liknande!



Vad föredrar ni, tik eller hane? Kastrerad eller okastrerad?

Smakprov

Publicerat: 2012-02-05 Kl: 15:23:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Fotade hundarna ute i snön igår! Här kommer ett smakprov. Lägger upp mer bilder ikväll/imorn!




Tråkigt

Publicerat: 2012-02-05 Kl: 11:28:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag är det söndag = agilityträning! Men inte för min del idag.. Jag jobbar dygnet vilket jag gör söndag var 6:e vecka. :(
Jag som är såå sugen på att träna! Denna vecka har vi bara kunnat köra lite lätt uppe på bhk, innan all snö och kyla kom i torsdags. Det är väl bättre än inget..
Hoppas att temperaturen kan gå upp lite så att jag kan åka upp till Bhk i  veckan som kommer och köra lite handling och slalom. Om inte annat så har vi ju nästa söndags träning, då är jag ledig :D


Usch vad jag hatar snön och kylan!

Varm i hjärtat <3

Publicerat: 2012-02-04 Kl: 15:44:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Jag är med och stödjer Dog Rescue. Det är en ideell förening som arbetar för att hjälpa herrelösa hundar och andra djur i Rumänien till ett bättre liv. De har även en stor adoptionsverksamhet hit till Sverige.
Igår gick en vinterlast på 2700kg insamlade saker ner till deras hägn i Medegina, Rumänien. Snacka om att jag blev glad när jag fick se bilder från packningen, jag såg nårgra utav dom sakerna jag hade skickat ner. Känns så himla bra att kunna hjälpa till och faktiskt göra skillnad!

Ni ser några utav sakerna jag skickat ner i ringarna jag ritat ut.

http://www.dogrescue.se/ Tycker alla borde gå in på deras hemsida, gilla på facebook. Man kan alltid hjälpa till på något sätt:)

Dag 17 - Mitt favoritminne med mina hundar

Publicerat: 2012-02-04 Kl: 14:12:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Favoritminne går ju inte att välja, det finns så många bra!
Men det bästa måste nog ändå vara den dagen när Vicky och Chivas kom hem till oss <3

Två av de första bilderna som togs hemma.




Vad är era favoritminnen?

Naw!

Publicerat: 2012-02-03 Kl: 19:05:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Hittade några gulliga bilder på Vicky och mammas hund Sussie, när Sussie var liten. Vicky med sina 6,5 kilo ser ju ut som en jätte;)







Dag 16 - Rolig bild på mina hundar

Publicerat: 2012-02-03 Kl: 14:19:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Har massa roliga bilder på hunderna, speciellt från när Chivas var valp. Här kommer några!







Brrr!!

Publicerat: 2012-02-03 Kl: 07:34:27 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Kallt! Bara att ta på sig och hundarna och sen gå ut på morgonpromenad;)

Från imorse

Publicerat: 2012-02-02 Kl: 16:56:21 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Imorse var jag uppe med hundarna på Bhk och gick morgonpromenaden. Passade även på att ta någon vända slalom och träna några minuter på "tajt" och "runt" kommando vilket gick bra.




Såå fint när solen började gå upp!




Runt brukshundsklubben finns en liten skogsrunda där man brukar rasta hundarna. Idag gick vi ifrån stigen och in i "skogen" där hundarna verkligen fick lyfta på benen. Detta är specielt bra för Chivas då han ska gå mycket i kuperad terräng. Han operarade höften i höstas och "off road walk" ingår i hans rehabprogram!

Dag 15 - Det här gillar inte min hund

Publicerat: 2012-02-02 Kl: 12:57:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


* Att duscha
* Klippa klorna
* Stora svarta hundar
* När människor hon inte känner ska ta i henne, tex; veterinären



Inte favoriten att duscha;)

Bhk

Publicerat: 2012-02-01 Kl: 21:24:27 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Idag var jag uppe med Vicky en sväng på Bhk. Underlaget är inte det bästa, hårt på de flesta ställen. Vore faktiskt bättre om det kom lite snö! Hittade dock en liten plätt där jag kunde ställa upp två hinder och gjorde en liten övning. Tog även slalomet några vändor vilket funkade kanon! Det har verkligen släppt där:D



Idag tränade jag på två saker jag fick med mig från Ewa-Marie kursen, "tajt" kommando och "runt"
Hade på det lägsta eftersom underlaget inte är på topp. Sen var ju inte syftet med övningen att hoppa högt heller..

Först började jag med "tajt kommando" vilket går ut på at hon ska hoppa första hindret och runda hinderstödet så tajt som möjligt. Ett halvt framförbyte från min sida. Efter ett tag gick det riktigt bra och jag behövde inte följa med ända fram. I framtiden är det ju meningen att jag ska kunna skicka henne på ett hinder, säga "tajt", och då vet hon precis vad hon ska göra.

Efter detta gick jag över till att skicka henne från det ena hindret till det andra med ett "runt" kommando. I början fick jag följa med ganska mycket. Men det tog inte lång tid innan jag kunde öka avståndet utan att hon ändrade sig.

Sen växlade jag lite, varanann "tajt" varannan "runt" vilket var väldigt nyttigt då både jag och Vicky fick koncentrera oss! Tror jag åker upp imorn igen och tränar lite på detta. Så bra när man har hyffsat nära till klubben och kan åka upp och köra en 10 min, korta pass är bra! Har tyvärr ingen inomhusträning denna vecka då jag jobbar:/ därför blir det att vi åker upp och köra några korta pass på klubben istället:)


Vicky med bästa vanten. Den dödas ordentligt efter varje övning;)

Dag 14 - Det här älskar min hund

Publicerat: 2012-02-01 Kl: 16:17:00 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


       

Ett urval av bilder på saker som Vicky tycker om! :)
RSS 2.0