Tävling

Publicerat: 2012-03-31 Kl: 16:30:03 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Vicky ska ju som sagt opereras den 25:e april.:/ efter det kommer det bli ett uppehåll med träningar, och speciellt tävlingar. Dock hoppas jag att allt läker fort och vi är tillbaka snabbast möjligt! :)
det VIKTIGASTE är ju dock självklart att vicky mår bra!

Detta uppehåll hade vi ju såklart inte räknat med. Speciellt i maj skulle vi varit ute och tävlat nästan varje helg, och samlat på oss massa rutin. Det är ju det vi behöver, komma ut på tävlingar och bli mer och mer säkra och vana. Nu är det som det är och vi får göra det bästa av situationen.

Vi kommer hinna med en till tävling innan operationen. Innan var det tänkt att vi skulle åka till njudung (årets första officiella) och tävla den 21:à april, en ho- och en ag-klass. Detta skulle bli den första "riktiga" tävlingen för säsongen samt våran debut i ag- klass officiellt.
Jag har dock tänkt om och kommer istället åka på en inofficiell tävling samma dag, som är betydligt närmare oss. Vet inte alls om det är "rätt" tänkt...Eftersom situationen är som den är så spelar det inte så stor roll med officiell/inofficiell för mig just nu. Vi kommer ändå ha ett tävlingsuppehåll, och ingen chans att samla pinnar förrän om någon/några månader. Men när vi är tillbaka, då blir det andra bullar;)

Nu känns det dock att det viktigaste är, att vi får rutin och en bra upplevelse på vår "sista" tävling. Ah ni fattar vad jag menar..
Den i njudung, som det först var tänkt, är en klass 1,2,3 med helt otroliga 980 starter!!!!! Det kommer verkligen vara sjukt mycket hundar:P

I tomten, som jag nu istället ska åka på, har öppen 2• ho- och en ag- klass med sammanlagt ca 120 starter, betydligt mindre. Jag tror att det blir bättre för oss att åka på en liten mindre tävling nu innan uppehållet. Klasserna är inte så stora = jag tror jag blir mindre nervös, vi får köra en klass till här (2 ho- och ett ag-lopp) vilket gör att vi får komma in på banan en gång extra = mer rutin.

Vad hade nu gjort i min situation? skulle ni satsat på den officiella eller som jag gör, ta en inofficiell för att få komma in på banan så mycket som möjligt nu innan uppehållet, och med det kanske få lite extra rutin? Känner mig lite kluven:P

Vart försvann våren?

Publicerat: 2012-03-31 Kl: 08:21:56 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Usch, -2 och småvitt var det på backen nu när jag vakna.. Hundarna klagar inte iaf, vicky älskaaaar att rulla sig i snön;) men matte undrar, Vart försvann våren?

Träning

Publicerat: 2012-03-29 Kl: 23:42:07 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Efter beskedet om att vicky ska opereras kände jag mig ganska låg. Jag och Gina hade bestämt att träna på eftermiddagen, var ganska omotiverad innan jag åkte dit..
När jag såg vickys glädje när hon förstod att vi skulle träna, kunde jag inte annat än känna samma. Hennes härliga inställning smittar verkligen av sig!

Idag byggde vi upp en av hoppbanorna från helgens tävling. Det var den banan där vi snöpligt fick 5 fel, men med en kanon tid.
Jätte kul att kunna köra igenom den såhär i efterhand, samtidigt som man får massa tips från Gina. särskilt med den förbaskade böja tunneln i slutet, som blev vårat fall förra helgen;)
Vicky var verkligen hur duktig som helst idag. Vi hade en bra känsla nästan hela tiden. Sista rundan var hur go som helst. Jag kunde lämna vicky i starten och gå upp ovanför tunneln, vilket gav mig gott om tid att positionera mig till hinder 4. Sen var det bara att KÖRA! Vicky var såå taggad! Bästa tiden vi fick idag var 6s snabbare än vad vi sprang loppet på i helgen. Varför kunde jag inte gjort då, som jag gjorde idag? Då hade vi vunnit;) ha!

Efter träningen gick vi en lång sväng med båda mina vovvar och ginas i skogen. Hur härligt som helst!

FAAAN!!!

Publicerat: 2012-03-29 Kl: 18:41:36 | I kategori: Tävlingar | 1 kommentarer


Skulle bara vilja skriva en lång rad av svordommar..
Var på rehab idag med chivas vilket gick jätte bra! Han blir bara mer och mer närmare jämt musklad vilket är toppen.
Nu till det tråkiga.. Som jag skrev förut så skulle jag prata med veterinären om/hur vi skulle gå tillväga med vicky. Vicky måste operera bort sina äggstockrester, eftersom provsvaret visade att hon är under såpass stor hormonell påverkan. Dom ville inte behandla med p-spruta/hormon-spruta då de ofta ger biverkningar. Det enda behandlingsalternativet som fanns kvar var kirurgi... Så, den 25:e april ska hon in och opereras.
Hej då alla träningar/tävlingar någon månad efter! Självklart går vickys hälsa före ALLT annat. Men ändå, vi som kommit igång så jäkla bra den här våren, nu blir det ett break mitt i högsäsongen.
Hade 4 tävlingar inplanerade i maj, bl.a. Doggy cupen = hej då.

Detta MÅSTE gå bra nu mitt <3 att vicky mår bra är det viktigaste!

Faan, känner mig så tom. Är så fruktansvärt trött på att all skit ska drabba mina hundar. När ska oturen vända? Helvete.

In till veterinären

Publicerat: 2012-03-29 Kl: 10:07:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


"Till veterinären" känns det som att jag skriver väldigt ofta.. Idag är det Chivas som ska in på rehab, ett planerat besök som han gör var 5:e vecka. Hoppas innerligt att han fortsätter att muskla sig bra! Förra gången skiljde det 3 cm på höfterna, hoppas det har minskat! Hur det än ser ut så har hans rehab gått väldigt bra. Det tar lång tid att bygga upp muskler kring den opererade höften, ca ett år. Chivas skadade sig för 7 månader sedan och har redan byggt bra med muskler!

Efter att Chivas har varit på rehab, ska jag prata med veterinären om Vicky, om/vad dom ska göra. Som jag berättade i ett tidigare inlägg visade provsvaren att hon hade för höga halter progesteron i kroppen, alltså äggstockrester..

Ny bädd!

Publicerat: 2012-03-28 Kl: 20:40:25 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Har varit i Ullared idag! Självklart shoppade jag till hundarna, bland annat denna bädd:)

...

Publicerat: 2012-03-27 Kl: 20:52:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag ringde veterinären.

Vickys provsvar från förra veckans blodprov visade att hon har för höga halter progesteron i kroppen, alltså äggstockrester.. Nu ska veterinärena diskutera. Sen när jag ska in med Chivas på torsdag för rehab, ska vi prata om vad dom kom fram till och om/vad som ska göras.. fan.


Min fina, älskade hund!

Doggy cupen

Publicerat: 2012-03-27 Kl: 15:29:33 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Så, nu är vicky anmäld till kvalet i doggy cupen den 17:e maj! :)

Allmänlydnad

Publicerat: 2012-03-27 Kl: 10:02:22 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Igår började chivas på kurs, allmänlydnad. Självklart hade jag helst gått en agilitykurs med honom, men det vågar jag inte med tanke på att han opererat höften.
Chivas behöver verkligen komma ut och få socialisera sig med andra hundar. Han är ganska osäker och rädd för dom som är okända och större än han själv. På grund att hans operation i höstas och långa rehablitering, har han inte fått umgås med okända hundar på flera månader, med tanke på skaderisken.. något han verkligen behöver för att komma över rädslan. Men nu är det bara att tuta och köra!

Väldigt mycket intryck för vår stora pojk igår. Tycker han skötte sig jätte bra med tanke på omständigheterna!

Mina hjärtan!

Publicerat: 2012-03-27 Kl: 09:44:15 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Just nu

Publicerat: 2012-03-26 Kl: 11:55:10 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Är uppe på Bhk och går med hundarna i "skogen". Extra bra för chivas och hans höft-rehablitering att få röra sig i kuperad terräng:)

Banskisser Värnamo 24:e mars

Publicerat: 2012-03-25 Kl: 21:14:06 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Här kommer skisserna på loppen från tävlingen!
Kommenterar bara lite kort under varje skiss eftersom jag redan har skrivit hur det gått:)

Agilityklass - Disk

Jädra tunnelingång vid nr 3. Jag stod för dåligt och Vicky tyckte det var bättre att ta första ingången;) Efter vår disk där tappa jag suget lite och jobba inte alls så som jag hade tänkt (måste verkligen träna på att jobba varje hinder även om det skiter sig innan) Men gungan blev super bra, något vi inte alls tränat så mycket på i vinter att jag skulle kunna förvänta mig att hon skulle ta den korrekt. Men det gjorde hon:D




Hoppklass A - 8:e plats



Härlig fartbana! Jag kallade in henne ståendes vid hinder 3, sen KÖRDE vi! Super nöjd att jag verkligen sprang och litade på Vicky, vilket flyt vi fick. Sen att det blev 5 fel i slutet vid den böjda tunneln gör inget, det var mitt fel. Känslan under loppet var go vilket är det viktigaste!




Hoppklass B - Disk


Ja här finns det väl inte så mycket att säga. Vi kom till hinder 4 där Vicky blev jätte rädd för dommaren vilket jag skrev om i förra inlägget. Slutade med att vi bara tog dom sista hindrena och sen en stor belöning.


Tack http://tolajohansson.blogg.se/agility/ för en super dag! Är från henne jag snor alla grymma banskisser;)

Hemma!

Publicerat: 2012-03-24 Kl: 18:42:00 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Då var man hemma från tävlingen. Skriver bara lite kort nu, är ganska trött efter dagen:P

Agilityklass - disk
Helt mitt fel, jag handla och mesa så jäkla dåligt! Något jag blev riktigt glad över är att hon tog både gungan och slalom helt utan problem:)

Hopklass A - 8:e plats
Sån jäkla go känsla hade vi! Jag SPRANG ordentligt och vicky hade fullt fokos hela tiden. Tyvärr blev det 5 fel vid en böjd tunnel där jag gjorde bakombyte. Var många hundar som hade problem med ingången och gärna kom tillbaka eftersom det var en knepig linje. Dumma mig blev orolig över att vicky skulle göra samma sak och då, även att jag inte tänkte på det, tror jag att jag stannade upp en millesekund när jag skickat henne för att se om hon tog ingången. Självklart kom hon ut då när jag tvekade, pucko mig! Hade jag bara gasat som jag gjort tidigare hade vi nollat. Med den bra tiden vi hade så skulle vi istället kommit på en 4:e plats.

Hoppklass B - disk
Haha, vad ska man säga om detta loppet? Hyffsad början.. Ganska tidigt fick vi en vägran. När dommaren ska visa 5 fel är vicky på väg över ett hinder som är rakt emot, ganska nära honom. Vicky, som aldrig har brytt sig om dommaren förut, blev jätte rädd för den rörelsen med armen och börjar gapskälla på honom. Alla på läktaren tyckte dock detta var jätte kul och skratta åt hennes rädda raseriutbrott.... Det sluta med att jag fick lyfta bort henne för att fortsätta på ett annat ställe. Dock gick det bara att ta ngr hinder, hon var alldeles för upprörd och rädd så hon tog en vända till och skällde ut dommaren. Än en gång börja alla skratta på läktaren.. Även att detta säkert såg jätte kul för utomstående så är det verkligen tvärt emot för oss. Vickys rädsla för sånna här saker är något vi jobbar med. För ungefär ett år sedan vågade knappt vicky vara inne på agilityplanen utan att bli jätte istadig och rädd. Tänker man så, så har det faktiskt hänt jäkligt mycket på ett år!! Från att tycka allt varit jätte otäckt, och jag aldrig trott att vi skulle kunna tävla, så är det faktiskt det vi är ute och gör nu. Och vi har roligt, båda två! Ett sånt här utbrott är inget att bry sig om. Jag är så stolt över vicky<3

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3200113/images/2012/pic_195343917.jpg" class="image">

Tidig morgon

Publicerat: 2012-03-24 Kl: 06:40:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


TIDSINSTÄLLT

Puh, nu ligger nog dom flesta av er och sover, själv är man vaken;) Just nu borde jag ha hämtat upp Viktoria och Penny för att sedan åka mot Värnamo. Vi taggar tävling:D

Dagens träning

Publicerat: 2012-03-23 Kl: 21:36:17 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Så här såg banan ut som vi körde idag! Orkar inte skriva så utförligt om hur träningen gick, har en del att fixa inför imorn. Men, En ganska knivig start som vållade lite problem. För oss gick bättre ju längre vi kom:)

:)

Publicerat: 2012-03-23 Kl: 15:11:04 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Snart blir det lite agilityträning i det härliga vädret:)

Härligt!

Publicerat: 2012-03-23 Kl: 12:08:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Så himla härligt det är när man kan gå i skogen med hundarna, älskar att det börjar bli vår! Vicky och Chivas ser ju inte ut att klaga heller;) Dom tycker det verkligen är toppen att få springa lösa och busa i skogen.





Sötnosar

Publicerat: 2012-03-23 Kl: 08:46:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Så här brukar det se ut på morgonen innan vi ska gå upp:P


Sötnosar!

Gårdagens träning

Publicerat: 2012-03-22 Kl: 16:40:00 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Idag var första gången vi tränade ute sen de "riktiga" hindrena kom tillbaka från ridhuset. Eftersom vi hade full tillgång på hinder och tunnlar blev det banträning:)

Så här såg det ut! Hinder nr 15 blev dock ett däck.


Nu under vintern har det mest blivit att man tränat kortare banor/ mindre övningar. Jag har märkt på tävling att jag inte riktigt orkar hålla ihop ett helt lopp. Så detta med att träna på en normal lång bana är verkligen vad vi behöver:)



Träningen idag gick verkligen toppen! Hade en bra känsla nästan hela tiden. Något som jag är nöjd med är att jag rörde mig hela tiden, har annars lätt för att bli stillastående.
Tyvärr så är inte de bästa delarna med på filmen. Slalomet ser ni att det blir fel i början. Vicky håller precis på att lära sig att ta det i fart och det är inte alltid det funkar. Dock fick vi till ett så jäkla snyggt fartslalom när vi bara körde tunnel-slalom, synd att det inte kom med på film:) I slutet är jag sen i ett framförbyte vilket gör att det inte blev den tajta svängen som var önskad. Efter lite tips att jag inte skulle följa med så långt vid tunneln innan, gick det så mycket bättre. Då hade jag tid på mig att hinna göra bytet, och då flöt inte Vicky ut alls lika mycket.
Mellan 6:an och 7:an hade jag först ingen riktigt bra plan. Handlingen där upp till tunneln kändes som att det skulle kunna bli knackigt. När vi gick banan såg jag Cina göra ett blindbyte där, något som jag även bestämde mig för att testa. Först trodde jag inte att jag skulle hinna göra det, men det visade sig inte vara några problem. Tack vare blindbytet kom jag på rätt sida för att kunna skicka henne bra in tunneln samtidigt som jag hann upp till slalomet. 

Jag har verkligen världens finaste hund som alltid gör sitt bästa! Fina, fina Vicky <3

Sol

Publicerat: 2012-03-21 Kl: 08:12:12 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Sol och 7 grader varmt kl 8 på morgonen. Hoppas det fortsätter så här, så är det varmt och skönt när vi ska träna i em:)

Veterinärbesöket

Publicerat: 2012-03-20 Kl: 16:49:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Som jag skrev förut har Vicky idag varit inne hos veterinären och tagit ett till blodprov, för att mäta progesteronhalten i blodet. Allt gick jätte bra, när dom väl fick något blod:P Veterinären stack flera gånger men kärlen bara rullade undan och det kom inget. Tur att Vicky är så snäll, hon brydde sig knappt inget. När veterinären väl träffade kärlet så spruta det ut istället, hann allt droppa en del innan hon fick på röret. Mesiga jag fick titta bort en stund:P
Svar på detta provet får vi nästa torsdag. Då ska jag ändå in på rehab med Chivas så då skulle vi prata när jag ändå är därinne. Hoppas att allt är över nu och att det inte behövs göras något:)

Något som jag blev posetivt överraskad över idag var när jag rinde försäkringsbolaget. Jag hade för mig att Vickys självrisk låg på 2500 + 25%. Blev glatt överraskad när han på Folksam sa att den låg på 1500 + 20% Så istället för att betala 2600kr behövde jag "bara" betala 1800kr för detta och förra besöket:P

image description
Nu har hon ett till plåster..

Mot veterinären

Publicerat: 2012-03-20 Kl: 12:14:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Ska strax åka med Vicky till veterinären i Skultorp. Hennes "löp" börjar nu avta och då ska hon in och ta ett blodprov för att mäta progesteronhalten i blodet. Provet ska ju skickas till Uppsala där det ska analyseras, hoppas få snabbt svar därifrån. Vill bara veta om vi kan släppa det här nu. Hatar att inte veta!

image description
Min fina lilla tjej lär väl se ut så här igen efter att dom tagit provet:/

Från tävlingen i Älmhult 11:e mars

Publicerat: 2012-03-19 Kl: 12:09:00 | I kategori: Tävlingar | 1 kommentarer


Lägger upp ett av klippen från öppen ho-klass. Handlingen vid första tunnelsekvensen blev inte alls blev som jag tänkt. Detta var verkligen en spring bana, och jag hamna efter redan från början eftersom jag klanta mig;) Att jag hela tiden var lite efter resulterade i att det inte blev något vidare flyt, Vicky flöt ut eftersom jag inte var på rätt plats och kunde visa. Sen är det jäkligt surt att hon går ut ur slalomet på typ sista pinnen! Där kommer lopets 5 fel samt att vi förlorar massa tid eftersom man måste börja om.
Det som jag är nöjd över med loppet är att Vicky verkligen kämpade! Trots att jag var urkass ställde hon upp och körde helhjärtat med fullt fokus. Även att det är ett av våra "fulare" lopp (pga av mig) var känslan mellan mig och Vicky riktigt go, vi kämpade oss igenom trots förarmissar:)

Träning 14/3

Publicerat: 2012-03-18 Kl: 21:39:58 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Så himla skönt att man kan börja träna utomhus! Hur ser det ut hos er, vår?:)
Här kommer ett litet klipp från en av sakerna vi tränade på i onsdags. Gött med Ginas röst i bakgrunden, "jobba!!" ;) Så tacksam för all hjälp vi får av henne!

 



Vad fungerade bra?
Syns inte just på detta klippet, men det känns som att jag vågar springa på mer, vilket resulterar i ett bättre flyt.
Försöker verkligen jobba på att hela tiden röra mig. Dock visar inte detta klippet det bästa:P
Är inte heller med på filmen, men slalomet kändes väldigt bra idag. Nu jobbar vi på att hon ska kunna ta det i högre fart och verkligen "sätta" sig så hon hinner med alla pinnar.

Vad kan bli bättre/hur?
Tajta svängar. Som ni ser blir det gärna att Vicky flyter ut där, vilket resulterar i sämre flyt. Jag är för dålig i min tajmin med att få upp armen för att visa henne, detta måste jag bli bättre på.
Jag behöver bli bättre på att kunna sammordna min hjärna och min kropp när farten ökas;)

Äntligen!

Publicerat: 2012-03-18 Kl: 14:53:08 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Nu har den nya laddaren kommit till datorn, äntligen! Slipper nu att bara göra mobilinlägg:)
Har lagt över massa videoklipp från träningar och från tävlingen i Älmhult, så har massa att visa:)

Tränat!

Publicerat: 2012-03-17 Kl: 17:38:10 | I kategori: Tävlingar | 1 kommentarer


Nu på eftermiddagen har jag och vicky varit uppe på Bhk och tränat tillsammans med Gina och zonny! En liten bana där man var tvungen att springa mycket och som även innehöll mycket svängar:) det var verkligen jätte nyttigt, banan var byggd så att många av våra svagheter kom fram, alltså bra övning;)
Vicky jobbade på fint som vanligt, min fina tjej! Gör bara jag rätt och handlar korrekt så blir det bra;)

Förresten, idag är det en vecka kvar tills nästa tävling:D

Provtagning

Publicerat: 2012-03-16 Kl: 13:05:00 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Som jag har berättat förut, har vicky varit inne hos veterinären på diverse undersökningar eftersom det misstänks att hon har äggstockrester kvar sen hennes operation. Hon har nu "löpt" i ca 3 veckor. Helt normalt, om hon inte hade varit kastrerad;)
Det eviga kissandet och den svullna vulvan börjar nu sakta minska/avta, vilket tyder på att "löpet" lider mot sitt slut. I med detta är det dags att boka ny veterinärtid och blodprovstagning. Dom ska mäta halten progrsteron i hennes kropp, något som inte kunde göras förän löpet börjar ta slut. Så på tisdag nästa vecka 13:30 ska vi åka in. Skulle hon fortfarande vara bra svullen får jag boka om tiden. Hoppas verkligen kunna få lite svar efter att detta provet är analyserat, blir det operation? Hormonspruta? Eller det bästa, att inget behövs göras:)

Haha!

Publicerat: 2012-03-15 Kl: 14:04:05 | I kategori: Filmer | 0 kommentarer


Haha! Det här kanske vore något att införskaffa XD

Ne, vi får helt enkelt fortsätta träna, träna;)

Tränat i vårvädret:)

Publicerat: 2012-03-14 Kl: 17:35:53 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Idag har jag och vicky varit uppe på klubben och tränat lite med Gina. Så härligt att var ute, älskar våren! Ridhuset i all ära, men att kunna vara på agilityplanen är verkligen underbart!


Körde ganska mycket slalom idag. Ibland när det kommer i fart kan vicky ha svårt att "sätta" sig och får därför svårt att hinna med. Detta visar sig lätt på tävling då vicky alltid har gasen i bott;) men med tips från gina fick vi till några riktigt bra fart-slalom:) Detta sättet blir det att träna mycket på.
Tränade också på lite olika sekvenser från helgens tävling vilket gick helt okej. Vicky var som vanligt väldigt duktig, bara matte som var lite okoncentrerad;)

Åh vilka tråkiga inlägg det blir nu när jag inte kan använda datorn:/ men har iaf beställt en ny sladd så hoppas den kommer snart! Har massa filmklipp bl.a. att visa:)

Nästa tävling!

Publicerat: 2012-03-13 Kl: 07:23:03 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Nästa tävling blir i Värnamo den 24:mars. Igår stängde anmälningen, så nu kan man se hur många starter det blir i varje klass.

I vickys klasser ser det ut så här!

Doggy professional agility cup

Publicerat: 2012-03-12 Kl: 15:57:24 | I kategori: Tävlingar | 3 kommentarer


Såg att datumen till doggy cupen kommit upp! Kanske jag som är efter och inte sett det förän nu;)
För oss blir det kvaltävlingen 17:e maj på Skövde-Tidaholms brukshundsklubb:)

Någon mer som ska tävla i någon av kvaltävlingarna?

Tävlat!

Publicerat: 2012-03-11 Kl: 20:45:17 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Idag har ju vi varit och tävlat i Älmhult. Åkte hemifrån kl 05:30 och var hemma 18:00;)
Resultatet blev: (tre ho-lopp) en disk, en 6:e plats och en 8:e plats. Jätte nöjd med vicky! Hade jag inte klantat mig ganska ofta hade resultaten varit bättre. Tur att jag har den bästa hunden:)
Berättar mer om tävlingen när jag sitter vid en dator. Nu ikväll la nämligen labtop laddaren av, så datorn är död:/ ska beställa hem en ny laddare i dagarna. Fram tills dess, eller om jag är hos pappa, blir det tråkiga mobilinlägg:/ man blir ju handikappad när inte datorn funkar!

Snart blir det sängen, är helt slut:D

Tidsinställt

Publicerat: 2012-03-11 Kl: 05:40:00 | I kategori: Tävlingar | 0 kommentarer


Tidsinställt...

Nu är klockan strax efter halv 6 och vi är nog med all säkerhet på väg mot Älmhult. Trötta är vi säkert och jag gissar på att jag är nervös;) Hoppas det blir en härlig tävlingsdag!!


Mys i knät mellan klasserna på tävling, i februari.

Packar

Publicerat: 2012-03-10 Kl: 18:05:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Är i full gång och packar inför morgondagens tävling. Mat till mig, till Vicky, hennes pärm, täcken och massa mer. Blir mer än vad man tror:P
Ikväll blir det tidigt i säng, imorn åker vi 05:30. Usch vad jobbigt att skriva det, blir väldigt tidigt;)


Så här vore det inte fel om det såg ut imorn;)

Morgonpromenad!

Publicerat: 2012-03-10 Kl: 08:09:46 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Dock bara chivas som kunde tänka sig att vara med på bild;)

Fototävling!

Publicerat: 2012-03-08 Kl: 19:04:33 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vicky är med i en fototävling. Vore super gulligt om ni kunde gå in på länken och rösta på Vicky, bild nr 12;)

http://www.hundonline.se/foto.asp


Denna bild har jag skickat in!

Fortsättning..

Publicerat: 2012-03-08 Kl: 17:50:48 | I kategori: Vicky | 0 kommentarer


Hela dagen har man väntat på att veterinären ska ringa, nyss gjorde hon äntligen det.

Som jag har berättat förut så var Vicky inne i förrgår och tog blodprov, cellprov och ultraljud. Ultraljudet visade något som kan vara äggstockrester och cellprovet visade att hon "löper", trots att hon är kastrerad. Veterinären ville kontakta en expert i Uppsala för att diskutera om hur vi skulle gå tillväga.. Det dom kom fram till är att när svullnaden på Vickys vulva börjar försvinna, ska hon in och ta ett nytt blodprov för att mäta progesteronhalten. Provet skulle skickas till Uppsala där det ska säkerställas om hon har äggstockrester kvar, beroende på halterna progesteron i blodet.. När detta provet är analyserat så får vi se om/vad som behövs göras..
Vicky mår iallafall bra och är inte påverkad mer än om hon skulle löpt på riktigt, så skönt! Nu är det bara vänta tills blodrovet kan tas.

Inför söndagens tävling!

Publicerat: 2012-03-07 Kl: 23:02:43 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


På söndag åker ju jag och Gina till Älmhult för att tävla:) puh, börjar redan bli lite nervös;)

Såg att pm för tävlingen kommit upp!

Veterinären

Publicerat: 2012-03-06 Kl: 17:19:04 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Hos veterinären idag tog dom cellprov, ultraljud och tre rör blod. På ultraljudet såg hon något som kunde vara äggstockrester. Ikväll eller imorn fm kommer svaren på proverna och då får vi se om/hur det ska gå tillväga..

Veterinären

Publicerat: 2012-03-06 Kl: 12:52:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Snart ska jag åka med Vicky till veterinären. Igår började hon dessutom svullna upp i vulvan, som att hon skulle löpa..så något är det ju. Hoppas att ultraljudet kan ge svar!


Finaste tjejen!

Vicky har blivit moster;)

Publicerat: 2012-03-05 Kl: 17:23:20 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Kikade in på törnlundas kennel-blogg där vicky och chivas kommer ifrån, och fick se att vicky och chivas syster som bor kvar där har fått valpar! Så vicky har alltså blivit moster;) och chivas morbror;)

Träning 4/3

Publicerat: 2012-03-05 Kl: 16:08:00 | I kategori: Träningar | 1 kommentarer


Vicky var riktigt taggad igår, gas i bott hela tiden;) Är överlag jätte nöjd med träningen. Vicky var grym som alltid och utvecklas hela tiden! Något som jag är även är nöjd med, är att jag vågade springa på! Det ska jag fortsätta med;) Eftersom Vicky är såå snabb tror jag ofta inte att jag hinner göra vissa framförbyten. Men bara jag inte mesar, utan verkligen springer som jag gjorde igår, hinner jag bytena;)

En av banskisserna! Källa:http://tolajohansson.blogg.se/agility/

Vi körde efter dom svarta siffrorna men hoppade över balansen! Vi ska träna in den på nytt och då tyckte jag det var onödigt att ta den nu när det var bana:) Efter nr 10 tog vi tunnel-hopp-säck-hopp igen, en bra raksräcka att avsluta med!

Något som vi behöver träna på är självständighet i samband med däcket. Igår fick vi lite problem när Vicky var inne i tunneln och jag stack upp till däcket och gjorde ett framförbyte. Hon blev lite osäker när hon kom ut ur tunneln och såg att jag var vid däcket vilket gjorde att hon hoppade igenom ramen några gånger. Just nu behöver hon ganska mycket stöttning där, springer jag brevid henne hoppar hon ofta rätt. Men det är ju inte alltid att banan är byggd så att man kan göra så, ibland behöver man vara framför vissa hinder. Men det är bara att träna vidare! I slutet funkade det mycket bättre! Vicky är så duktig och utvecklas hela tiden:)

Här kommer två små klipp från träningen..


Vicky har blivit riktigt snabb i slalom!



En liten del av ena övningen!


...

Publicerat: 2012-03-05 Kl: 08:15:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Bilden som skulle vara till förra inlägget!

På väg till stallet!

Publicerat: 2012-03-05 Kl: 08:12:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Morgonpromenad till stallet. Inlägg om gårdagens träning kommer senare:)

Agilityträning

Publicerat: 2012-03-04 Kl: 14:20:00 | I kategori: Träningar | 0 kommentarer


Idag är det söndag och det är lika med agilityträning kl 17:30. Roligt som alltid!


Vicky lär vara taggad, som vanligt;)

Veterinären på tisdag..

Publicerat: 2012-03-03 Kl: 14:26:44 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


På tisdag vid 14:30 har Vicky en tid bokat hos veterinären.

Varför?
Hon kastrerades ju som följd av hennes livmodersoperation i okt -2010. Ett år senare ungefär, sep -2011 började hon visa straka löpbeteenden, svullnade upp samt kissade mycket och ofta. Var inne hos veterinären då jag trodde att hon fått urinvägsinfektion, för löpa skulle hon ju inte kunna göra eftersom hon var kastrerad. Proverna visade att det inte var någon infektion. Veterinären sa då att det kunde vara så att hon hade äggstockrester kvar sen operationen och att det utsöndrade hormon som orsakade hennes löpbeteende. Efter någon dag försvann detta och veterinären utredde inte mer.
Någon månad senare kom det tillbaka, hon kissade ofta precis som hon skulle löpa. Detta höll bara i sig en dag så jag ringde aldrig veterinären..
Nu, ytterligare någon månad senare har hon fyra nätter i rad väckt oss för att hon var kissenödig. En natt ville hon ut 4. Vid 6 skulle husse till jobbet, då kissa hon med. Vid 7 skulle jag gå med hundarna till min mamma innan jobbet, då kissa hon 2 ggr samt en gång när vi kom fram. 5 ggr på 4 timmar är vääääldigt mycket.
Igår och idag har hon inte kissat lika mycket, men ändå tydligt markerat, precis som en löptik.

Veterinären ville att vi skulle komma in så de får göra ett ultraljud. Även om löpbeteendet försvinner tills på tisdag skulle vi komma in. För som hon sa, det har ju kommit tillbaka förut och risken är ju ganska stor att det då kommer tillbaka om någon månad igen.. Lika bra tyckte hon att kolla upp nu om det finns några äggstockrester kvar. Usch, hoppas verkligen att allt är som det ska och att det inte finns några rester kvar från operationen. Är så fallet tror jag dom vill operera eftersom risken för tumörer och cancer ökar kraftigt om det får vara kvar:(
Ne, får tänka posetivit och verkligen hoppas att det är som det ska! Tycker inte att Vicky ska behöva ha mer otur...


Min vackra tjej!

På väg till stallet

Publicerat: 2012-03-02 Kl: 08:24:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


En härlig morgonpromenad med hundarna på väg upp till stallet:)

Tidigare idag!

Publicerat: 2012-03-01 Kl: 23:29:07 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Var uppe på Bhk tidigare idag och tränade lite raksträckor. Som jag har skrivit tidigare har det varit en svag punkt. Speciellt när jag hamnar bakom snabba vicky;)
Detta ska vi fortsätta att träna mycket och bygga vidare på!

Vicky skötte sig iaf super idag och tyckte det var hur kul som helst :)

Övning från söndagens träning, 26/2

Publicerat: 2012-03-01 Kl: 08:35:50 | I kategori: Agilitybanor | 0 kommentarer


Här är skissen från söndagens träning, en riktig härlig springbana!
Det var verkligen bara att gasa och köra, att våga, precis det jag behöver träna på! Hade en sån go känsla vissa gånger. Fina Vicky:)



Källa http://tolajohansson.blogg.se/agility/
RSS 2.0